Alegerea unui fard de pleoape

Alegerea unui fard de pleoape

Reguli de make-up şi tehnica alegerii fardului ideal

Toate suntem de acord că un machiaj poate schimba total înfăţişarea. Iar cele mai multe greşeli le facem atunci când vrem să obţinem o privire seducătoare.

Aplicarea fardului de pleoape nu este cine ştie ce filosofie, însă chiar şi aşa, necesită câteva cunoştinţe de bază pentru ca rezultatul să fie unui uimitor.

Pentru a te avantaja, fardul de pleoape trebuie să fie ales în funcţie de culoarea irisului. Aşadar, iată care ar fi paşii esenţiali pentru alegerea fardului de pleoape potrivit:

  • Ochii verzi sunt avantajaţi de nuanţe precum : mov, lila, violet, maro roşcat, piersică, corai, roz sau arămiu. Aceste nuanţe vor intensifica nuanţa ochiilor, însă la final nu uita de mascara pentru a desăvârşi machiajul.

Alegerea unui fard de pleoape

Fard de pleoape maro

  • Pentru ochii căprui poţi folosi o paletă bogată de nuanţe. Nu te limita la banalul maro, ci optează pentru combinaţii şi mai reuşite. Pentru a da profunzime privirii ai nevoie de tonuri de: bronz, auriu, cafea cu lapte, lila, mov, prună, violet, verde închis sau kaki, grena, abastru cobalt sau roz-corai.  Pentru un machiaj foarte reuşit poţi opta pentru farduri în 3 nuanţe complementare: o nuanţă neutră pentru arcadă, o nuanţă medie în colţul interior şi cea mai închisă nuanţa în colţul exterior. Poţi folosi şi un dermatograf la final pentru a accentua privirea.

Alegerea unui fard de pleoape

Fard de pleoape auriu

  • Pentru ochii negri cele mai potrivite nuanţe sunt gri sidefat, auriu, bleu şi bej – perfecte pentru machiajul de zi cu zi. Pentru seară poţi alege nuanţe mai puternice de verde smarald, violet, albastru intens în funcţie de ţinută. Evită totuşi culorile foarte închise pentru că înăspresc privirea

Alegerea unui fard de pleoape

Fard de pleoape albastru

  • Ochii albaştri vor fi avantajaţi de tonuri fumurii, tonuri de oranj, bordeaux, arămiu, violet şi chiar negru. Încearcă să eviţi fardurile albastre, sau dacă totuşi vrei să optezi pentru tonuri de albastru, subliniază conturul ochiilor cu un creion negru.

Alegerea unui fard de pleoape

Fard de pleoape roz

Înainte de aplicarea fardului, pentru o rezistenţă de lungă durată nu uita să aplici un primer. Primerul îl poţi aplica cu ajutorul unui bureţel, iar apoi lasă-l să se usuce câteva minute înainte de aplicarea fardului. Este foarte important să aplici o cantitate mică de primer pentru ca efectul să nu fie invers celui dorit.

De asemenea, pentru un machiaj reuşit optează pentru fardurile mate, care pot rezista întreaga zi spre deosebire de cele cremoase.

Frumuseţea privirii a fascinat dintotdeauna. Pentru un look perfect alege fardul de ochi în funcţie de culoarea irisului – machiajul potrivit poate revoluţiona chipul oricărei femei! 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *