Cremă pentru ten uscat

Cremă pentru ten uscat

Ai tenul uscat? Iată cum îl îngrijești!

Atunci când vorbim despre frumuseţe, vorbim desigur şi despre frumuseţea tenului. Un ten normal nu pune probleme niciunei femei, iar îngrijirea acestuia este foarte simplă. Atunci când vine vorba despre un ten uscat lucrurile se complică; rutina de îngrijire a trebuie să fie strictă şi de multe ori necesită îngrijire suplimentară.

Lipsa de apă reprezintă principala cauză care produce deshidratarea. Astfel cremele pe bază de apă sunt cele mai recomandate pentru tenul uscat. Aplicate cu regularitate, dimineaţa şi seara, acestea oferă tenului hidratarea necesară şi o textură catifelată şi netedă, menţinându-i umiditatea. Prin crearea unei pelicule la suprafaţa pielii, prin care pierderile de apă sunt împiedicate, crema hidratantă protejează tenul împotriva factorilor agresivi din atmosferă: raze solare, vânt sau poluare.  Pe lângă o cremă puternic hidratanta, tenul uscat mai poate să fei ajutat şi cu măști hidratante sau creme nutritive, bogate în substanţe benefice pielii şi calmante, care să îi asigure necesarul de lipide şi nutrienţi tenului.

Cremă pentru ten uscat

Ca ingrediente de bază în crema pentru ten uscat trebuie să avem: uleiul de măsline, uleiul de cocos, de migdale dulci, de germeni de grâu sau de argan precum şi unturi: de cacao sau de karite care sunt foarte nutritive. Dintre acestea uleiul de migdale dulci este cel mai potrivit deoarece este mai gras decât alte uleiuri, iar pentru un plus de hidratare poate fi aplicat direct pe faţa înainte de întinderea cremei. Ceaiul verde, vitaminele E şi A vin şi ele în completarea cremelor, datorită proprietăţilor extraordinare de regenerare şi de redare a fermităţii şi a luminozităţii pielii.

Cremă pentru ten uscat

Cremă revitalizantă pentru ten uscat

Un lucru foarte important, de care trebuie ţinut cont, este evitarea produselor care conţin parfum. Aceste substanţe sintetice şi nocive pot creea dăune pielii, provocând iritaţii sau alergii. Un plus ar fi şi utilizarea unei protecţii solare eficiente SPF 15 sau mai mare în funcţie de necesităţile tenului, pentru a ajuta pielea să reziste ridurilor şi altor semne de îmbătrânire. De asemenea, trebuie să ne orientăm către produse fără parabeni şi care au în compoziţie cât mai multe ingrediente naturale.  Ideal este ca persoanele care au acest tip de ten să folosească produse care pot reface echilibrul hidrolipidic al pielii.

Printr-o îngrijire atentă şi folosirea unor creme special concepute pentru nevoile tenului uscat, te vei putea bucura de o piele fină şi fără probleme în cel mai scurt timp.

 Cremă pentru ten uscat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *