Cum alegem lungimea rochiei

Cum alegem lungimea rochiei

De la mini la maxi, orice rochie poate sa fie plină de farmec!

Orice femeie s-a întrebat măcar o data în viață ce lungime de rochie i se potrivește cel mai bine.

O altă întrebare comună este dacă putem să purtăm o rochie scurtă la locul de muncă? Putem să mergem în club cu o rochie lungă?

Noi considerăm că fiecare lungime și fiecare tip de rochie se potrivește oricărei siluete, e important doar să știi cum să o accesorizezi și ce tip de material să alegi.

Ce lungime se poartă la rochii? 

Cum alegem rochia mini

Orice tip de rochie care ajunge la o palmă deasupra genunchiului este o rochie mini. Aceasta pune în evidență picioarele lungi și subțiază gambele.

Acest tip de rochie poate fi purtată cu orice fel de încălțăminte, ținând cont de evenimentul la care participi. Spre exemplu, poți purta rochia cu încălțăminte sport pentru un look sporty, cu balerini sau sandale cu talpă plată pentru un look chic de zi, cu pantofi Oxfort pentru un look business și cu stiletto pentru ținutele glam, de seară.

Lungimea rochiei pentru femei scunde

Atenție și la siluetă! Dacă ești micuță de înălțime și ai câteva kilograme în plus rochia mini va arăta bine cu pantofi cu toc. Nu opta pentru modele mulate, pentru că nu te vor avantaja. Cele în cloș sau de tip empire ți se vor potrivi cel mai bine.

Dacă ești micuță de înălțime, dar slabă, rochia mini va arăta perfect și cu încălțăminte joasă. Poți purta atât modele mulate, cât și evazate.

Lungimea rochiei pentru femei înalte

Femeile înalte cu câteva kilograme în plus pot alege orice tip de încălțăminte, însă trebuie să fie atente la accesorizare. Dacă ești înaltă și ai câteva kilograme în plus, evită rochiile scurte mulate, dar optează pentru cele cloș sau drepte. Adaugă un cardigan și o curea în talie pentru a defini ținuta. Dacă ești înaltă și slabă, orice model de rochie mini ți se va potrivi.

Rochia mini este populară și mereu în trend, indiferent de sezon, așa că o poți purta cu încredere. Este achiziția ideală mai ales pentru vară. Vara alege modele colorate, cu imprimeuri florale sau cu imprimeuri etnice.

Femeile minione arată incredibil într-o rochie scurtă deoarece aceasta crează iluzia de înălțime.

 

Cum alegem lungimea rochiei

Cum alegem lungimea rochiei

Unsplash.com

Cumpără rochii mini

Cum alegem rochia midi

O rochie cu tivul până deasupra de genunchi va arăta întotdeauna mai bine cu pantofi cu toc, fie cu toc înalt, fie mai micuț. Acesta va reuși să dea un plus de feminitate ținutei.

Lungimea midi poate părea mai greu de purtat, însă trebuie să ai în vedere câteva trucuri pentru un look impecabil.

Lungimea rochiei în funcție de înălțime

Spre exemplu, dacă ești micuță de înălțime poartă această rochie cu o cămașă băgată în betelie și cu pantofi cu toc nude, pentru a da senzația de alungire.

Dacă ești înaltă, lungimea rochiei midi poate ajunge până la jumătatea gambei. Așadar, alege o rochie midi dintr-un material subțire, ca satinul sau bumbacul, pentru a nu adăuga prea mult volum.

Rochia până la genunchi este perfectă pentru evenimente business, formale, o poți purta la locul de muncă sau oricând dorești să ai un look clasic, feminin.

 

Cum alegem lungimea rochiei

Cum alegem lungimea rochiei

Unsplash.com

 

Întâlnim o mulțime de rochii și cu lungimea sub genunchi. Acestea sunt extrem de populare în ultima vreme, mai ales în ținutele de vară, unde întâlnim modele vaporoase cu cele mai drăguțe imprimeuri.

Aceste rochii ne duc cu gândul la anii 50, când erau o piesă vestimentară obligatorie pentru orice femeie.

Femeile scunde pot alege să poarte rochia midi cu o croiala A-line care este perfectă pentru orice siluetă. Niște pantofi cu toc vor completa perfect o asemenea ținută.

Această rochie are un aer vintage și este indicat să o accesorizezi cu o curea care să îți pună în evidență talia.

Cumpără rochii midi

Cât de lungă trebuie să fie o rochie lungă?

Rochia maxi este lungă până în pământ, tivul atinge podeaua și îți acoperă în totalitate picioarele și pantofii. Lungimea ideală este până la mijlocul tocului, pentru a nu te împiedica în rochie!

În ultimul timp aceasta a devenit foarte populară și îndrăgită deoarece poate fi purtată de toate femeile, indiferent de vârstă și siluetă.

Pentru un look urban, dar sofisticat alege să porți această rochie cu tocuri înalte și bijuterii delicate.

Dacă dorești o ținută mai relaxată poartă rochia maxi cu sandale și o pălărie de soare.

Cât de lungă trebuie să fie rochia de seară

Iar pentru evenimentele de seară, rochia lungă este exact ce îți trebuie. Alege modele cu diverse aplicații prețioase, pentru a atrege toate privirile.

Avantajul rochiei maxi este că îți subțiază ținuta și alungește silueta într-un mod feminin și drăguț.

 

Cum alegem lungimea rochiei

Cum alegem lungimea rochiei

Pexels.com

 

Cumpără rochii maxi

Care este lungimea ta preferată? Ce tip de rochii alegi să porți și de ce?

Cum alegem lungimea rochiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *