Cum îţi alegi costumul în calitate de invitat la nuntă

Cum îţi alegi costumul în calitate de invitat la nuntă

Sfaturi de stil

De cele mai multe ori alegerea unui costum pentru nuntă în calitate de invitat, poate fi o adevărată provocare pentru orice bărbat. Ce vei alege să porţi la o nuntă depinde totuși şi de tipul de nuntă la care vei participa – dacă este vorba de o petrecere clasică la restaurant, dacă nunta are loc în aer liber, într-o grădină sau dacă se va ţine pe plajă.

 

Costumul pentru petrecerea clasică

Chiar dacă magazinele îţi pun la dispoziţie o varietate de modele de costume, recomandarea noastră este să optezi pentru un costum bleumarin. Este foarte versatil şi se potriveşte de minune cu o cămaşă albă simplă (pe care cu siguranţă o ai în dulap) şi cu un papion sau o cravată bleumarin. În privinţa pantofilor şi curelei optează pentru o nuanţă de maro. Aceasta face mâna bună cu costumul bleumarin.

 

Costumul bleumarin este opţiunea ideală dacă participi la o nuntă clasică.

 

Cum îţi alegi costumul în calitate de invitat la nuntă

Sursa imaginii: pinterest.com

 

Pentru o nuntă foarte sofisticată alege să porţi un frac sau un costum negru simplu la care să asortezi o pereche de pantofi de lac pentru un plus de eleganță.

 

Cum îţi alegi costumul în calitate de invitat la nuntă

Sursa imaginii: gumodo.com

 

Costumul pentru nunta pe plajă

 

În cazul în care nunta va fi pe plajă, într-o zi călduroasă de primăvara sau vară, asigură-te că vei opta pentru un costum din fibre naturale, prin care să respire pielea. Alege nuanţe în concordanţă cu sezonul, precum: albastru deschis sau bej.

 

În cazul în care este foarte cald poţi renunţa la papion sau cravată. În plus, oricum nu este o petrecere formală, motiv pentru care ai la dispoziţie mai multe opţiuni vestimentare. De asemenea, dacă temperatura este greu de suportat, renunţă la pantalonii lungi în favoarea celor scurţi dintr-un material textil de bună calitate şi în aceeaşi nuanţă cu blazerul sau sacoul.

 

Mocasinii sau pantofii boat shoes vor fi o alegere inspirată.

 

Cum îţi alegi costumul în calitate de invitat la nuntă

Sursa imagine: pinterest.com

Accesoriile pentru costumul de nuntă

 

După ce ţi-ai ales costumul, asigură-te să ai la îndemână şi câteva accesorii care să îţi completeze armonios ţinuta.

 

Spre exemplu, nişte butoni clasici argintii sau aurii vor reuşi să dea o notă de rafinament întregii ţinute.

 

La fel şi batista de la sacou. Dacă ai un costum negru sau bleumarin poţi asorta cu încredere o batistă colorată. Dacă ai un costum în nuanţe deschise, alege o batistă în nuanţe pastel. Ţine cont de faptul că aceasta nu trebuie să fie asortată prea mult cu cravata sau papionul!

 

Sperăm că ţi-ai făcut o idee şi că ştii exact ce costum să îţi alegi în calitate de invitat la nuntă pentru a avea o apariţie impecabilă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *