Cum să alegi o cravată slim

Cum să alegi o cravată slim

Sfaturi și idei

Fie că ai o întâlnire de afaceri, un date cu iubita ta sau un eveniment monden, cravata este un accesoriu principal și necesar ținutei tale. Începând încă din anii ’50 bărbații au început să poarte cravate înguste. Acest gen de cravată a revenit în moda bărbătească de azi, recurența cravatei slim demonstrând că este un accesoriu elegant și modern.

Cum să alegi o cravată slim

Cravată slim gri

Cum să alegi o cravată slim?

La prima vedere, specialiștii în modă consideră că cei cu umerii lați și cu o masă corporală mare nu sunt avantajați de acest gen de cravată.

Totuși, ține cont de faptul că nu toate cravatele înguste au aceeași mărime.

Prin urmare, versatilitatea și rafinamentul acesteia sunt două calități importante.

Dacă iubești stilul clasic atunci este indicat să porți o cravată slim neagră, iar dacă ai un stil mai casual alege o nuanță puternică.

În plus, cravata slim este mult îndrăgită de tineri și adolescenți, găsindu-se o modalitate plăcută pentru ca și aceștia să poarte ținute elegante.

Atunci când te întrebi cum să alegi o cravată slim, respectă următoarele etape:

  • Lungimea cravatei este un factor foarte important. În general, terminația unei cravate trebuie să atingă mijlocul cataramei curelei. De obicei lungimea standard este de 150 cm.
  • Costumul și cravata trebuie să se asorteze. Dacă ai un costum într-o nuanță mai puternică atunci alege o cravată simplă, în culori închise, fără print, iar dacă culoarea costumului tău este mai monotonă atunci poți purta o cravată mai funky, în nuanțe vibrante.
  • Alege un model care să se armonizeze cu cămașa, sacoul și pantalonii costumului. Poți purta diferite variante: cu carouri, în dungi sau cu buline. Dacă ai o cămașă simplă atunci poți purta o cravată într-un print îndrăzneț, dar dacă porți o cămașă în dungi atunci rezumă-te la o cravată într-o singură culoare.
  • Alege o cravată slim de calitate confecționată din mătase, care se va potrivi la numeroase ocazii dar va fi și durabilă.
  • Evenimentul la care mergi dictează ce gen de costum și cravată vei purta.

Cum să alegi o cravată slim

Cravată slim roșie

Cum să alegi o cravată slim

Cravată slim verde

Ca și ultim sfat ținte minte un lucru: cravata slim poate fi purtată atât la ținute business, cât și la cele casual. Aceasta poate oferi un aer modern și tineresc, motiv pentru care este îndrăgită de toți bărbații indiferent de vârstă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *