Salopeta – Cea mai dorită piesă din garderoba unei femei

Salopeta - Cea mai dorită piesă din garderoba unei femei

Cele mai frumoase modele de salopete negre

Salopeta este acea piesă elementară din garderoba oricărei femei care îmbină perfect eleganța și confortul. O astfel de piesă vestimentară confecționată din materiale calitative și aleasă în mod corect poate înlocui cu succes vestita rochie neagră la care apelează aproape toate femeile când vine vorba de un eveniment special.

Pentru că multe doamne își doresc fie să achiziționeze o astfel de piesă vestimentară, dar nu știu cum să o aleagă, fie au nevoie de sfaturi pentru a învăța să o asorteze, ne-am gândit să pregătim un ghid complet în care să răspundem la toate întrebările.

Cum au apărut salopetele

Salopetele de acest gen au fost făcute inițial pentru parașutiști, undeva in 1919, dar ca și multe alte piese utilitare, și această salopetă a ajuns rapid pe podium. Primul designer care a început să creeze salopete elegante pentru femei in 1930 a fost Elsa Schiaparelli, iar apoi i s-a alăturat și designerul american Vera Maxwell care a promovat modelul mai sport al acestor piese.În 1964 salopeta a apărut pentru prima dată pe coperta unei reviste, Vogue în acest caz. Astfel s-a validat piesa ca fiind un tip de îmbrăcăminte care merită toată atenția. Astăzi deja o vedem în toate revistele de modă, pe podiumuri și in colecțiile marilor retaileri reinventate în fel și chic sezon după sezon.

Ce este o salopetă?

Salopeta este o piesă de îmbrăcăminte cu pantaloni foarte înalți terminați cu un plastron și cu bretele sau bluze în continuarea acestora. Fiind inițial create pentru a fi utilitare, salopetele erau confecționate din materiale destul de groase precum DOC. De cele mai multe ori aceste piese cunoscute și ca și combinezon se purtau peste hainele obișnuite cu scopul de a le proteja.

Ce este o salopetă elegantă

Salopeta elegantă este caracterizată de cele mai multe ori de o croială simplistă, confecționată din țesături fine cu sau fără aplicații strălucitoare. Practic această piesă vestimentară este compusă dintr-o pereche de pantaloni și un top care sunt cusute în dreptul taliei sau la nivelul șoldurile în funcție de model. La fel ca și în cazul pantalonilor și a topurilor, pe piață există o gamă largă de modele de salopete de la cele foarte elegante, la unele versatile din punct de vedere stilistic până la cele casual.

Salopeta cu trenă – Salopeta elegantă cu trenă detașabilă

Salopeta cu trenă a prins mare avânt anul acesta fiind în topul preferințelor doamnelor și domnișoarelor. Datorită versatilității și a prezenței acestui element deosebit, salopeta cu trenă, îndeosebi cea detașabilă a devenit piesa must have pentru orice eveniment special. Fie că vorbim de o trenă laterală sau chiar una după modelul clasic, în partea din spate, această dă o notă de extravaganță unei salopete oricît de simplă ar fi aceasta. Dacă doriți să vă achiționați o salopetă de acest gen, noi vă recomandăm un model cu trenă detașabilă deoarece îi sporește versatilitatea, iar datorită faptului că trendurile vin și pleacă, ar fi păcat să nu o mai puteți purta după câteva sezoane.

Salopetă elegantă pentru mireasă

Tot mai multe mirese merg pe variante care mai de care mai interesante pentru ziua cea mare. Fie că vorbim de rochia pentru cununia civilă sau poate chiar rochia de mireasă pentru cununia religioasă, acestea pot fi înlocuite cu succes de către o saltpeter elegantă albă. Pentru o aparție absolut fabuloasă, recomandăm salopetele albe din crep de chine, adică o mătase naturală extrem de elegantă. Cu o croială simplă și accesoriile potrivite se poate obține o ținută memorabilă, extravagantă chiar.

Pentru miresele curajoase se poate combina eleganța dantelei pentru partea de pantalon, cu o tafta pentru partea de sus și o trenă detașabilă care poate oferi comoditate seara când începe petrecerea. Dacă și Kate Middleton poartă aceeași ținută de mai multe ori, de ce nu ar putea și o mireasă să mai poarte salopeta de la nuntă și cu altă ocazie. Cheia succesului în acest context ar fi alegerea unei salopete cu o croială simplă și o țesătură nu foarte pretențioasă.

Salopeta de blugi

Salopeta de blugi este de mai multe feluri în funcție de croială. Avem salopeta de blugi pe care o știm toți din copilărie, cu acea platcă în dreptul pieptului și cu bretelele peste umeri, și salopetele din denim la care partea de sus este practic o bluza cusută de pantalon. Ambele la randul lor pot fi scurte sau lungi, iar la cele cu platcă, aceasta poate fi detașabilă. salopetele de blugi sunt casual prin definiție însă dacă croiala o permite, ele pot fi purtate și cu pantofi cu toc sau sandale elegante.

Cele mai pretabile pentru o ținută smart casual ar fi salopetele de blugi care în partea de sus au fie un top tip vestă fie tip cămașă. Și aici se aplică regula – less is more – astfel încât o salopetă cu o croială simplă va arăta mereu mult mai bine decât o variantă mult mai sofisticată în ceea ce privește designul.

Mai multe salopete de blugi

Salopeta scurtă

Trecerea de la salopeta elegantă la salopeta scurtă este extrem de rapidă deoarece există și excepții în care salopeta scurtă poate să fie și elegantă. Pentru a fi potrivită pentru un eveniment special, aceasta trebuie să fie confeționată dintr-o țesătură elegantă precum mătasea, satinul sau apietele, iar croiala să fie relativ simplă. Simplitatea este mereu cea mai bună opțiune deoarece se asortează și se accesorizează mult mai ușor.

Pe lângă salopetele scurte elegante, mai sunt și cele scurte casual din materiale precum doc, in sau jerse. Vara când temperaturile ridicate ne dau bătăi de cap, este indicat să optăm pentru o astfel de salopetă, preferabil confeionată din materiale naturale precum inul sau poplinul de bumbac. Cu toate că sunt considerate casual, salopetele din in pot constitui baza unei ținute rafinate cu influență boemă, asortate cu o pereche de sandale cu talpă înaltă împletită și un cardigan lung croșetat.

Încălțămintea potrivită pentru salopetă

Când vine vorba de încălțămintea potrivită pentru o salopetă, alegerea se face la fel ca și pentru orice alt timp de îmbrăcăminte, și anume după stil, culoare, destinație și moment al zilei sau tipul evenimentului.

Ce încălțăminte este potrivită pentru salopete

  • Pantofi cu toc înalt

  • Sandale elegante cu toc subțire

  • Sandale gladiator

  • Pantofi tip oxford

  • Teniși de pânză

Pentru o salopetă elegantă, de cele mai multe ori alegem fie pantofi stiletto cu toc înalt fie sandale elegante. Culoarea se alege în funcție de culoarea salopetei. Daca vorbim de salopeta neagră elegantă, atunci încălțămintea poate să fie nude, neagră, roșie, argintie sau aurie. Sigur că se pot alătura și alte culori, însă acestea sunt alegerile cu care dați greș mai puțin. Când alegeți pantofii, trebuie să aveți în vedere și lungimea salopetei.

De cele mai multe ori o gleznă dezgolită va arata foarte bine, însă dacă considerați ca aveți glezne prea groase, se poate opta pentru sandale cu baretă pe gleznă sau pantofi care acoperă acea zonă.

Sandalele gladiator se potrivesc de minune în cazul ținutelor boeme cu salopete de in sau doc. Nu sunt recomandate pentru salopetele elegante ci doar pentru cele casual.

O altă variantă de încălțăminte care poate fi potrivită atât pentru ținute casual cât și pentru cele elegante sunt pantofii oxford. Sigur că acești pantofi nu sunt cea mai bună alegere dacă vorbim de ținute potrivite pentru evenimente speciale, ci mai degrabă pentru un registru smart-casual.

Tenișii de pânză sunt ideali pentru salopetele casual de blugi. O ținută tinerească compusă dintr-o salopetă scurtă de blugi, un tricou cu un imprimeu amuzant și o șapcă sunt ideali pentru vară. La fel de bine, și o salopetă simplă din in sau doc ar putea arăta la fel de bine cu niște teniși de pânză albi sau în nuanțe deschise la culoare.

Cizmele peste genunchi ar putea fi o opțiune dacă sunt combinate cu salopete scurte. Pentru a crea o ținută armonioasă în care combinăm cizmele peste genunchi și salopeta scurtă, trebuie să alegem o salopetă cu o croială simplă, fără prea multe aplicații. Cizmele la fel, trebuie să fie simple, preferabil într-o nuanță clasică precum negru sau nude.

Tip: Când vrem să facem combinații inedite între încălțăminte și salopete trebuie să mergem pe variante simple, clasice și să mizăm mai degrabă pe accesorizare.

Cum asortăm o salopetă neagră

Dacă de încălțămintea potrivită pentru salopetă am discutat deja, acum trecem la capitolul accesorizare.

  • curele

  • bijuterii

  • genți

Un accesoriu care trebuie luat mereu în calcul este cureaua. Pentru a pune talia în evidență, cea mai bună variantă este o curea subțire într-o nuanță închisă. Dacă salopeta este neagră, atunci cureaua trebuie să se asorteze cu bijuteriile sau pantofii. Dacă se merge pe bijuterii argintii, atunci și cureaua va fi argintie. Pentru persoanele care au o talie foarte definită, iar croiala salopetei este una mai lejeră, se poate opta și pentru un lanț purtat la nivelul șoldului.

Pe lângă curea, mai putem lua în calcul și niște bijuterii. Dacă salopeta are un decolteu generos, un lanț lung, eventual cu pandantiv interesant este alegerea ideală. Salopetele care vin pe până sus pe gât arată foarte bine cu o coafură strânsă sus și cu accentul pe cercei în materie de bijuterii. Cerceii candelabru sau chiar și cei lungi subțiri sunt mereu considerați foarte eleganți și potriviți pentru evenimente speciale.

Gențile se aleg în funcție de tipul salopetei. O geantă plic se potrivește pentru o ținută elegantă pe când una tip crossbody merge și o ținută smart-casual și la una ceva mai sport. Ca și nuanțe, gențile trebuiesc asortate cu pantofii și bijuteriile. Cu toate că aceasta nu este neapărat o regulă stilistică, ajută ca punct de reper pentru doamnele care doresc o asortare clasică și nu ceva extravagant.

Trucuri de stil pentru salopete

  • Cum ascundem burta alegând salopeta potrivită

  • Cum lungim picioarele optând pentru croiala recomandată

Salopetele arată excelent pe doamne și domnișoare înalte cu siluetă subțire, însă dacă nu aveți un corp perfect, nu înseamnă că nu puteți să abordați o astfel de piesă vestimentară. Pe lângă lenjeria modelatoare care poate fi de ajutor pentru sculptarea taliei, mai sunt și alte idei care pot fi puse în aplicare. Un croi mai lejer care nu evidențiază burta, poate chiar un model cu talie mai joasă, sau din contră, o salopetă strâmtă cu o croială tip corset care aplatizează frumos.Totuși trebuie avut în vedere că salopeta ca și piesă vestimentară nu ajută foarte mult în ascunderea unor kilograme în plus, fiind destul de greu să găsim un modelc are să răspundă tuturor cerințelor noastre.

Crearea unui efect vizual de picioare lungi și subțiri se poate obține cu salopetele lungi, preferabil negre. Ca și croială care avantajează cel mai bine este cea evazată,sau tip burlan care vine mult peste pantof. Practic lungimea salopetei trebuie să fie cât mai aproape de nivelul solului pentru a putea crea acel efect de lungire. Deasemenea, sandalele sau pantofii cu toc înalt ajută însă dacă e vorba de un mix între confort și modă, atunci o armonie între croiala și alegerea corectă a încălțămintei trebuie să primeze.

Idei de ţinute cu salopete

Pentru un plus de glam poți chiar să adaugi o curea în talie. Pentru un look all-black, curelele argintii și aurii se potrivesc de minune. Dacă, spre exemplu, alegi să porți salopeta cu de culoare diferită, alege fie o curea în culoarea pantofilor, fie una neagră simpla sau cu aplicații, spre exemplu perle sau sclipici.

O salopetă neagră va arăta extrem de bine dacă este combinată cu nişte pantofi argintii şi cu nişte accesorii în aceeaşi nuanţă: un ceas, un clutch, un colier supradimensionat.

Este comodă, versatilă şi mereu la modă. Şi nu, nu este vorba de rochie! Este salopeta. Salopeta este o piesă de bază a modei anilor ‘70 şi este în tendinţe de mai multe sezoane încoace. O salopetă poate fi o piesă deosebit de chic şi versatilă şi te poate salva din cele mai mari provocări stilistice.

Cu atât mai mult dacă trebuie să participi la diverse evenimente sofisticate şi te-ai plictisit să tot porţi rochii, poţi alege liniştită o salopetă. Este o piesă deosebit de elegantă şi cu siguranţă vei reuşi să te faci remarcată printre invitatele care cu siguranţă vor purta majoritatea doar rochii.

Sursa foto: Pinterest.com

Cum să porţi salopeta neagră în ţinute de seară

Pentru un look de seară deosebit de elegant, îndreaptă-ţi atenţia către modele de salopete negre cu un design actual: cu decolteu, cu spatele gol, cu diverse aplicaţii, chiar şi cu pene. Acestea te vor scoate în evidenţă în cel mai stilat mod posibil.

O combinaţie cu adevărat rafinată este cea dintre o salopetă neagră şi nişte pantofi nude sau albi. Vei avea totuşi nevoie de o salopetă impecabilă, cu un design modern, precum una cu pantaloni culottes, umerii goi sau cu funda şi poart-o împreună cu nişte pantofi moderni cu toc gros şi legaţi cu panglici.

Sursa foto: thefashiontag.com

Salopeta neagră purtată cu pantofi nude

Salopeta neagră cu pantofi roșii

O combinaţie cu adevărat rafinată este cea dintre o salopetă neagră şi nişte pantofi nude sau albi. Vei avea totuşi nevoie de o salopetă impecabilă, cu un design modern, precum una cu pantaloni culottes, umerii goi sau cu funda şi poart-o împreună cu nişte pantofi moderni cu toc gros şi legaţi cu panglici.

Salopeta neagră din catifea este în mare vogă, însă nu este pentru oricine. Aşa că dacă ai câteva kilograme în plus s-ar putea să nu te avantajeze.

Poarta salopeta împreună cu nişte pantofi cu bot ascuţit într-o nuanţă nude şi adaugă ţinutei nişte cercei cu ciucuri oversized.

De asemenea, poţi păstra această ţinută pe aceeaşi linie şi poţi alege ca toate celelalte elemente să fie negre, adică să ai un ansamblu all-black.

 

Alte idei de ținute cu salopeta neagră:

Salopeta - Cea mai dorită piesă din garderoba unei femei

Salopeta - Cea mai dorită piesă din garderoba unei femei

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *