Haine de drumeţie

Haine de drumeţie

Cum îţi alegi echipamentul de drumeţie la început de primăvară

Dacă eşti o persoană activă care iubeşte spiritual aventurii trebuie să ştii că acum este momentul potrivit pentru o drumeţie la munte. Temperatura este mult mai blândă, iar în zona de munte vei avea parte de multă zăpadă.
Însă pentru o asemenea drumeţie trebuie să ştii cum să te îmbraci.

Îmbrăcămintea aleasă pentru a fi purtată în timpul unei călătorii la munte trebuie să îndeplinească două sarcini importante: protejarea împotriva interperiilor şi menţinerea confortului pe durata întregii călătorii.
De asemenea atunci când îţi alegi hainele de drumeţie trebuie să urmăreşti contruirea unui sistem de straturi de îmbrăcăminte, astfel încât acestea să îţi ofere maximum de protecţie şi confort.

Haine de drumeţie

Sursa: mpora.com

Este recomandat să suprapui mai multe straturi de îmbrăcăminte uşoară decât 1-2 haine mai groase. În acest fel, sistemul de îmbrăcăminte stratificat va fi mai adaptabil şi mai călduros: în orice moment se poate renunţa sau adăuga un strat în funcţie de condiţiile de vreme şi desigur, mai multe straturi subţiri suprapuse îţi vor oferi mai multă căldură decât două bluze foarte groase; desigur, acestea vor ocupa şi mai puţin loc în rucsac.
Pentru a îţi menţine corpul uscat trebuie să ştii că nu este o idee foarte bună să alegi haine din bumbac pentru o drumeţie la munte. Acesta nu va face decât să absoarbă şi să păstreze transpiraţia ducând la pierderi importante de căldură. În plus bumbacul se usucă şi foarte greu.

Haine de drumeţie
Young couple hiking outside in sunny winter mountains

Sursa: mpora.com

Printre materialele recomandate includem:
Mătasea, lâna şi poliesterul – ideale pentru stratul de corp care costituie de fapt îmbrăcămintea care se poartă direct pe piele.
Nailonullâna – sunt izolatoare excelente şi le poţi folosi cu succes pentru stratul intermediar: hainele care se folosesc zi de zi: pantaloni, pulover fleece etc.
Ţesăturile impermeabile, softshell, hardshell – sunt confortabile într-o varietate de situaţii, te protejează împotriva ploii, vântului, ninsorii şi sunt respirabile. Aceste materiale se folosesc pentru stratul exterior: jachete şi pantaloni.
Alt aspect de care trebuie să ţii cont atunci când îţi alegi hainele de drumeţie este legat de mărimea şi forma hainelor – trebuie să fie suficient de largi pentru purtarea mai multor straturi de îmbrăcăminte şi pentru a permite libertatea de mişcare fără restricţii.
Atunci când îţi cumperi un echipament de drumeţie nu face rabat de calitate chiar dacă asta înseamnă să cheltuieşti un pic mai mult. Este foarte important să te simţi protejat şi confortabil pe durata întregii călătorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *