Săpun natural handmade

Săpun natural handmade

Frumuseţe şi îngrijire fără chimicale

Pe piaţa din România, în special în magazinele cu produse naturiste, precum şi în mediul online avem o promovare tot mai largă a produselor lipsite de adaosuri chimice. Cu toate acestea, alegerea săpunului se realizează de cele mai multe ori în funcţie de forma de promovare cea mai reuşită sau de designul ambalajului, oamenii uitând să ţină cont de cel mai important aspect: ingredientele, care pot fi nocive pentru organism.

Cu timpul însă săpunurile naturale au devenit din ce în ce mai căutate datorită proprietăţilor hidratante şi emoliente pe care le deţin şi care ajută la menţinerea aspectului sănătos al pielii.  Acestea pot fi folosite cu succes ca alternative la gelurile de faţă sau gelurile de duş şi sunt mult superioare celor industriale care au în compoziţie o mulţime de coloranţi şi parfumuri şi al căror aspect primează în fata calităţii.

Săpun natural handmade

Chiar dacă procedeul este de multe ori anevoios, se poate spune că realizarea săpunurilor handmade reprezintă o adevărată artă de la îmbinarea perfectă a cantităţilor şi aromelor, până la alegerea celor mai atractive forme şi culori, imaginaţia jucând un rol foarte important.

Ce ar trebui să conţină un săpun natural handmade?

  • Unturi (de shea, cacao) sau uleiuri vegetale de bază precum: uleiul de cocos, de palmier, de măsline sau de migdale dulci. Acestea asigura proprietăţile hidratante ale săpunurilor şi le fac deosebit de emoliente. De asemenea, fiind naturale pot avea şi proprietăţi terapeutice pentru piele.
  • Uleiuri esenţiale, de preferat cu arome  de vanilie, scorţişoară, eucalipt, crin sau trandafir – un cocktail magic de esenţe calde care să inducă o plăcuţă stare de relaxare
  • Coloranţi naturali. Săpunurile naturale handmade nu trebuie să fie neapărat lipsite de culoare. Se poate crea o minunată paleta de culori prin folosirea unor ingrediente precum: sucul de sfeclă, de morcov, turmericul, şofranul, curcuma, cafeaua, albastrul de metil, iar combinaţiile sunt nenumărate
  • Infuzii din plante (ceai verde, ceai negru) sau lapte de origine animală sau vegetală ( lapte de capră)
  • Ingrediente opţionale: petale de flori, coji de fructe, zaţ de cafea pentru exfoliere.

Săpun natural handmade

Săpun natural handmade cu scorţişoară

Compoziţia unui săpun natural handmade poate să difere foarte mult în funcţie de preferinţe, iar crearea acestuia este destul de simplă cu condiţia cunoaşterii tehnicii corecte şi a combinării ingredientelor potrivite.

Dacă ceva este bun pentru piele cu siguranţă vei găsi acel ceva într-un săpun handmade. Te vei simţi răsfăţată şi vei simţi diferenţa pe pielea ta! 

Săpun natural handmade

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *