Tipuri de cravate

Tipuri de cravate

Cum alegem corect cravata

Este bine cunoscut faptul că în ultima vreme cravata şi-a mai pierdut din popularitate, mulţi bărbaţi percepând-o ca pe un accesoriu incomod şi de multe ori inutil. Cu toate acestea, cu siguranţă un bărbat îmbrăcat elegant cu o cravată impecabil înnodata la gulerul cămăşii va stârni priviri de admiraţie. Şi de ce nu? O cravată aleasă corect joacă un rol deosebit de important mai ales în ceea ce priveşte statutul şi profesia unui bărbat, exceptând faptul că are rolul de a înfrumuseţa până şi cel mai banal costum.

Cel mai important lucru atunci când îţi alegi o cravată este să te gândeşti foarte bine dacă se integrează în restul garderobei tale, deoarece este mult mai uşor să îţi asortezi cravata la ţinută decât să îţi construieşti întreaga ţinută în jurul acestui accesoriu stylish.

De ce trebuie să ţii cont atunci când îţi alegi cravata perfectă:

  • Fii atent la lăţimea cravatei – aceasta trebuie corelată cu cea a reverului
  • Fii atent la combinaţia de culori pentru a obţine un look de-a dreptul seducător
  • În sezonul rece optează pentru cravate din lână asortate la cămăşi groase, iar vara alege-le pe cele din bumbac
  • Keep it simple: o cravată cu imprimeuri arata foarte bine asortată unui costum monocromatic.
  • Dacă nu eşti un expert în modă mergi la sigur şi alege nuanţe neutre, deoarece o cravată multicoloră aleasă greșit poate scoate în evidenţă trăsăturile mai puțin plăcute.

Pentru a te ajuta să faci cele mai bune alegeri în completarea look-ului, ţi-am pregătit o listă cu principalele tipuri de cravate:

1. Cravata clasică – este de fapt acea cravată lungă, simplă, fiind cea mai populară în rândul bărbaţilor. Deşi o regăsim într-o varietate de culori şi materiale, un aspect de care trebuie ţinut cont este lăţimea acesteia: dacă un bărbat slab ar opta pentru o cravată lată, persoanele cu câteva kilograme în plus trebuie să opteze pentru o lăţime standard. Acest tip de cravată poate fi purtată cu încredere atât la birou cât şi în cadrul unui eveniment sofisticat.

Tipuri de cravate

Sursa: lookout.com

2. Cravata regat – este identică cravatei clasice, insă are un nod gata făcut şi o încheietoare la spate. Este ideală bărbaţilor mereu puşi pe fugă.

Tipuri de cravate

Sursa: Pinterest.com

3. Cravata Ascot – are un aspect rafinat şi este ideală pentru evenimentele formale sau pentru nunţi. Fiind foarte pretenţioasă, este imperios necesar ca bărbatul care o poartă să aibă o atitudine pe măsură și încredere în sine.

Tipuri de cravate

Sursa: aliexpress.com

4. Cravata shar pei – după nume ne dăm seama că este o cravată care prezintă cute în zona nodului. Este de obicei populară în rândul bărbaţilor adepţi ai stilului business şi smart-casual.

Tipuri de cravate

Sursa: xmodax.com

 

Fii foarte atent atunci când alegi o cravată! Optează pentru acele modele şi tipuri de cravate care te ajută să evidenţiezi stilul personal şi statutul!

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *