Cea mai bună cremă hidratantă pentru față

Hidratarea reprezintă arma secretă a femeilor care vor să îşi păstreze cât mai mult timp tenul tânăr şi sănătos. Însă, de cele mai multe ori, pentru majoritatea femeilor a-şi alege cea mai bună crema hidratanta pentru fata este o adevărată provocare. Şi asta deoarece trebuie să îţi cunoşti foarte bine tenul şi să ţii cont de nevoile acestuia. Spre exemplu, dacă ai tenul gras şi foloseşti o cremă de faţă hidratantă pentru ten uscat vei face mai mult rău decât bine.

Cum alegi crema hidratantă pentru față în funcţie de tipul de ten

Tenul mixt este cel mai întâlnit tip de ten în rândul femeilor. Acesta se manifesta prin îngrăşare în zona T: frunte, nas, bărbie. Ideal ar fi să foloseşti creme separate pentru fiecare zonă în parte, una care să absoarbă grăsimea din zona T, iar altă cremăcare să hidrateze zonele uscate.

Tenul gras este lucios şi prezintă porţi dilataţi pe frunte, nas şi pe bărbie. Dacă ai tenul gras, cu siguranţă ai probleme şi cu coşurile şi punctele negre, motiv pentru care trebuie să foloseşte o cremă hidratantă fata care să absoarbă grăsimea în exces şi care să astupe porii. Alege o cremă hidratantă pentru ten gras în stare aproape lichidă, cu multă apă în compoziţie, cu efect de reglare a sebumului, antiinflamatoare şi antiiritante.

Tenul uscat este mat, aspru, iar pielea nu este mai deloc elastică, deoarece nu reţine apă. Astfel, vei avea nevoie de o cremă foarte hrănitoare, însă fără alcool.

Tenul sensibil reacţionează la diverşi factori, precum: frig, poluare, alimentaţie, fumat. Este tipul de ten care se caracterizează prin descuamare fină, roşeaţă, sau chiar mâncărime. Astfel, vei avea nevoie de o cremă hipoalergenică, fără coloranţi şi conservanţi, cu rol calmant şi de hidratare. Dacă ai tenul sensibil recomandarea noastră este să îţi alegi crema pe baza unei recomandări de la medicul deramtolog.

Tenul normal este tipul de ten perfect echilibrat! Trebuie să foloseşti creme delicate, hidratante, cu factor de protecţie împotriva razelor soarelui.

Creme hidratante cu rezultate foarte bune

În ultima vreme am auzit foarte mult femei folosind creme, precum: CERAVE crema hidratantă, AVENE creme hidratanta sau crema hidratantă BIODERMA. Sunt creme cu rezultate foarte bune, iar majoritatea femeilor au doar păreri pozitive despre ele.  Majoritatea cremelor de la aceste branduri reuşesc să refacă bariera naturală de protecţie a tenului, în timp ce cresc nivelul de hidratare şi confort. Cu toate acestea, dacă intenţionezi să îţi alegi una din cremele menţionate mai sus, asigură-te că o vei alege pe cea potrivită tenului tău!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *