Ciorapi compresivi medicinali – La ce folosesc

Ciorapii compresivi sunt des menționați ca remediu pentru picioarele grele, dureroase. Dar ce sunt acești ciorapi compresivi și la ce ajută?

Ce sunt ciorapii compresivi

Sunt ciorapi medicinali special concepuți ca adjuvant în ameliorarea simptomelor de picioare grele, dureroase, care prezinta un început de varice sau alt tip de edem. Datorită felului în care sunt fabricață, acești ciorapi compresiv creați din materiale elastice au un efect de compresie asupra picioarelor astfel încât stimulează circulația sanguină. Ciorapii pot fi lungi cu chilot sau chiar până sub piept în cazul celor pentru gravide, până peste genunchi sau mai scurți în funcție de nevoi. Sunt adesea mai strâmți la nivelul gleznelor și devin mai largi în sus pe picior pentru facilitarea drenajului limfatic. Acești ciorapi au diverse clase de compresie, unele mai  slabeiar altele mai puternice. Clasa I exercită o presiune mai mică asupra picioarelor și este indicată mai mult pentru cei care călătoresc mult și doresc să prevină umflarea picioarelor. În cazul claselor II și III presiunea exercitată este mai mare. Ciorapii compresivi din clasa II și III sunt mai potriviți pentru persoanele care au probleme mai serioase precum varice, tromboze sau au trecut print-un evenimentt raumatic și au nevoie de recuperare.

La ce folosesc ciorapi compresivi

Datorită faptului că adaugă un plus de compresie pe toată suprafața lor, aceștia ameliorează durerile cauzate de o circulație deficitară fie ereditară fie datorită unor problemle de sănătate.

Dacă ești însărcinată, dacă ai trecut printr-o intervenție chirurgicală sau ai alte edeme, acești ciorapi compresivi pot contribuii la o recuperare mai rapidă

Sunt potriviți și pentru tine?

Chiar dacă segăsesc peste tot, sunt foarte lăudați și recomandați de câtre prieteni și familie, este de preferat să asculți sfatul unui medic. Alegerea lor trebuie făcută corect petru a te putea bucura și de beneficiile acestora. Alegerea mărimii corecte, să nu fie prea strâmți sau prea largi, dar și alegerea compresiei este foarte importantă. Adesea poți face mai mult rău decâtbine dacă alegi ciorapi compresivi după recomandarea celor din jurul tău. Fiind vorba de un produs folosit în tratarea simptomelor asociate cu circulația sanguină este imperativă consultarea medicului înainte de cumpărare.

Cât costă o pereche de ciorapi medicinali

Prețul diferă mult în funcție de tipul ciorapului și brandul care îl produse. De la 2-30 lei și până la 100-300 lei. Trebuie aleși cu grijă pentru a nu plăti mulți bani degeaba.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *