Cosmetice bio

De ce să alegi cosmetice bio?

Foarte multe produse cosmetice au în compoziţie substanţe care pot fi nocive, precum: parabeni, aditivi sau coloranţi artificiali, ceea ce ne face să optăm tot mai adesea pentru produse naturale.
Cosmeticele bio sunt prietenoase atât cu mediul, cât şi cu tenul nostru, ceea ce le face perfecte pentru alegerile noastre zilnice.

Ce conţin de obicei cosmeticele bio?

Cosmeticele bio sunt perfecte pentru persoanele cu piele sensibilă, deoarece au în compoziţie ingrediente naturale, după cum urmează:
– emolienţi naturali (glicerina, unturi şi uleiuri naturale) – ulei de măsline, ulei de cocos, ulei de germeni de grâu, unt de shea, unt de cacao, ulei de jojoba, unt de avocado etc.
–  extracte din plante, din fructe şi legume care conţin nutrienţi naturali – antioxidanţi, vitamine, Omega 3, Omega 6
– surfactanti naturali, care reprezintă o alternativă la cei artificiali. Aceştia se folosesc în produse, precum: săpunuri sau şampoane, pentru a produce mai multă spumă. Chiar dacă surfactantii naturali nu produc la fel de multă spumă, curata mai bine.
– coloranţi naturali, precum: cărbune vegetal, pudre de clorofilă sau de alkanet, de urzina, de şofran, de sfeclă roşie – folosite pentru a da culoare produselor cosmetice
De obicei produsele cosmetice bio se împart în două categorii: cele de îngrijire (gel de dus, deodorant, şampon, balsam de păr, crema de faţă etc) şi cele de machiaj.

Ce mai trebuie să ştii despre cosmeticele bio

Ţine cont de faptul că de cele mai multe ori produsele pe a căror eticheta apare cuvântul ”natural”, nu sunt neapărat BIO. BIO înseamnă că cel puţin 95% din ingrediente să fie naturale, în timp ce NATURAL poate însemna că produsul respectiv are doar 15% ingrediente naturale. Aşadar, fă deosebirea între BIO şi NATURAL.
De asemenea, nu te speria dacă pe produs nu apare 100% bio, deoarece aceste oricum conţine un procent de peste 90% de ingrediente naturale, iar restul de ingrediente non-naturale sunt alese cu grijă pentru a se îmbina bine cu celelalte.
Nu te speria de faptul că produsele bio miros urât. De obicei, majoritatea, chiar dacă nu conţin parfum artificial, au în componenţa uleiuri esenţiale sau de fructe care oferă o aromă plăcută şi proaspătă.
Recomandarea noastră este să îţi îndrepţi atenţia către asemenea produse, dacă îţi doreşti ca pielea ta să se menţină tânără şi sănătoasă timp îndelungat. Chiar dacă produsele cosmetice ce includ conservanţi artificiali şi alte ingrediente nocive au un efect mai rapid, acestea pot să ne afecteze serios sănătatea. Spre exemplu, folosirea în exces a deodorantelor cu asemenea ingrediente nocive, pot să ducă în timp la cancer de piele. Aşadar, ia în considerare produsele cosmetice bio atunci când mergi la cumpărături!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *