Evită riscurile! De ce este recomandat să-ți faci manichiura acasă

Manichiura este un pas foarte important în tot procesul îngrijirii personale. Poate fi considerată detaliul pe care femeile nu trebuie să-l piardă nicidecum din vedere. Unghiile îngrijite și curate sunt întotdeauna apreciate de cei din jur. Nu trebuie să cheltuiești sume fabuloase la salon, când poți să ai o manichiură perfectă chiar la tine acasă!

În această perioadă de criză, pe lângă că nu mai posibilitatea de a merge la salon, este mult mai sigur să îți faci manichiura acasă. Reușești astfel să diminuezi șansele contactării virusului deoarece la saloane se prezintă destul de multe persoane zilnic.

Ținând cont de câteva mici trucuri, poți obține și tu o manichiură exact ca la salon. Tot ce trebuie să faci este să urmezi acești pași:

Pregătește-ți materialele necesare

Ai nevoie de o unghieră, o forfecuță pentru cuticule, o pilă, acetonă, câteva dischete demachiante și de oja pe care vrei să o folosești.

|

Curăță atent unghiile

Acest proces reprezintă cea mai importantă parte. Nu poți să ai o manichiură corectă fără să-ți cureți unghiile. Fiecare persoană trebuie să acorde o importanță considerabilă îngrijirii în permanență a acestora.

Primul pas este să-ți speli bine mâinile, iar pentru a ajunge sub unghie, poți folosi o periuță. După ce ți-ai tăiat unghiile, ia o dischetă demachiantă, pune acetonă pe aceasta și îndepărtează urmele de ojă.

|

Pilește corect unghia

Pentru a evita ruperea și exfolierea unghiilor, trebuie să ai grijă să le pilești corect. Cu ajutorul acestui proces, unghiile pot lua forma dorită de tine, sunt egale și uniforme. Trebuie menționat că mișcările de du-te-vino sunt complet greșite pentru o pilire. Acestea nu fac altceva decât să deterioreze unghia. Încearcă să folosești pila într-o singură direcție, de la margini spre centru, pentru un rezultat care să te mulțumească.

Îngrijește-ți cuticulele

Cuticulele pot influența destul de mult forma unghiei. Pentru a obține modelul mult dorit încearcă să acorzi o mai mare atenție acestora. Poți începe prin a le hidrata cu ajutorul uleiurilor special concepute pentru unghii sau te poți folosi de orice alte uleiuri precum cel de argan sau cocos.

După ce ai terminat cu hidratarea, împinge ușor cuticulele pentru a le putea îndepărta.

 

Aplică oja în straturi subțiri

Pentru un aspect cât mai natural și frumos, este recomandat să aplici oja în straturi subțiri. Aplicată astfel, aceasta dobândește mai multă rezistență decât dacă aplici un strat exagerat. Începe aplicarea de la mijlocul unghiei, continuând apoi cu cele două părți laterale.

Înainte de aplicarea ojei, poți folosi o bază de unghii pentru a preveni îngălbenirea și subțierea acesteia.

Este foarte simplu să-ți faci manichiura acasă și poate fi o activitate relaxantă. Nu-ți neglija unghiile și ai grijă ca acestea să fie întotdeauna sănătoase, îngrijite și estetice.

Manichiura se află printre primele aspecte care ies în evidență la o femeie.

În cazul în care nu știi ce model să alegi, găsești o mulțime de imagini pe Internet, sau te poți inspira din articolul nostru: 20 de modele superbe de manichiură pe care le poți face singură!

De la modele de manichiură franțuzească, la cele simple sau cele cu tot felul de aplicații strălucitoare, poți găsi o mulțime de idei.

În cazul în care îți dorești ceva mai special și ai îndemânare, îți poți desena pe suprafața unghiilor diferite modele de flori, steluțe sau orice îți face plăcere.

Bucură-te te timpul petrecut în casă și testează ce model de manichiură îți dorești. S-ar putea să descoperi că nu mai e nevoie să mergi la salon.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *