Înapoi la școală, înapoi la sport! – Importanța sportului în viața copiilor

Mai este foarte puțin timp până când vom auzi din nou dulcele sunet de clopoțel care va marca începerea școlii. Iar după toată această perioadă în care orele s-au desfășurat îndeosebi online, să auzim din nou clopoțelul sunând va fi ca o gură de aer proaspăt.

Începerea școlii reprezintă un moment emoționat atât pentru copii, dar mai ales pentru părinți. Ca părinte, odată cu începerea școlii începe goana după rechizite, haine și accesorii noi. Iar dacă copilul este mai pretențios trebuie să ținem cont și de preferințele lui atunci când îi alegem lucrurile pentru școală. Rechizitele sunt esențiale pentru că fiecare început de școală este sinonim cu caiete noi, stilouri, pixuri, blocuri de desen, dar pe lângă acestea poate este nevoie de un ghiozdan nou, de o uniformă sau de un trening nou.

Pentru că tot am menționat treningul este bine de luat în calcul faptul că echipamentul sportiv cu siguranță va trebui schimbat, deoarece pe perioada pandemiei în care cursurile s-au desfășurat mai ales online, pentru mulți copii nu s-a mai pus accentul pe un echipament sportiv complet pentru desfășurarea activităților fizice în mod regulat.

Pentru că sportul este deosebit de important în viața copiilor, magazinul Decathlon pune la dispoziție o gamă largă de produse din colecția ”Înapoi la școală, înapoi la sport” – produse de înaltă calitate la un preț accesibil.

Iată cam ce ar trebui să cuprindă lista de cumpărături cu articole sportive pentru copil, odată cu începerea școlii

Un trening comod pentru desfășurarea orelor de educație fizică. Treningul trebuie să fie realizat din materiale ușoare, respirabile, care să asigure libertatea de mișcare în timpul antrenamentelor.

Încălțăminte comodă – aceasta este deosebit de importantă pentru ca micuții să se poată bucura din plin de sport. Alegeți un model comod, flexibil, care să se potrivească atât pentru mersul sportiv, orele de educație fizică, precum și pentru activitățile zilnice ale copiilor pentru un plus de confort.

La capitolul accesorii includem șosete, șepci, genți de fotbal, mingi, palete, chiar și recipiente pentru apă care trebuie să fie de nelipsit pentru copii la ora de educație fizică.

Programa școlară a copiilor cuprinde diverse activități sportive grupate în funcție de vârstele copiilor, așadar dacă copilul practică diverse sporturi: înot, fotbal, trebuie alese piese vestimentare și accesorii potrivite.

Și pentru că mișcarea este foarte importantă în viața celor mici și trebuie să îi îndemnăm să se miște cât mai mult, putem opta chiar și pentru drumeții în afara orelor de curs. Este un timp de calitate pe care îl puteți petrece cu copiii, iar aceștia își pot dezvolta diverse abilități. Și în cazul drumețiilor puteți găsi o mulțime de articole potrivite la Decathlon, cum ar fi rucsacuri în care cei mici să își pună lucrurile esențiale, încălțăminte de drumeție anti-aderentă sau haine potrivite.

La fel ca și celelalte materii studiate la școală, orele de educație fizică sunt foarte importante. Sportul poate dezvolta personalitatea copiilor și poate contribui la sănătatea fizică și psihică a acestora. Iar pentru că unii părinți nu au foarte mult timp la dispoziție pentru a face zi de zi activități fizice cu cei mici, aceștia trebuie să ia orele de educație fizică în serios și să fie încurajați să facă mișcare măcar la școală.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *