CEASURI AUTOMATICE

Ceasurile automatice sunt ceasuri mecanice care au un sistem de reincarcare a energiei printr-un regulator cu balansier al carui arc motor este tensionat de miscarile bratului, nefiind necesara întoarcerea manuală zilnică.

Care sunt avantajele unui ceas automatic ?

Ceasurile automatice, comparativ cu ceasurile mecanice, au un rotor care se misca singur cu ajutorul inertiei si care alimenteaza automat mecanismul. Asta inseamna ca persoana care poarta ceasul nu trebuie sa efectueze vreo ajustare sau incarcare manuala a dispozitivului.

Daca este lasat intr-o stare de repaus pentru mai mult de 10 zile, acesta se opreste, fiind recomandata purtarea cel putin odata la cateva zile sau pastrarea acestuia intr-o cutie pentru ceasuri automatice care sa il intoarca in mod constant.

Ceasurile automatice usor de intretinut, singurul inconvenient ar fi ca rotorul este destul de mare, iar cei care sunt atenti la detalii vor observa ca acesta obtureaza multe din componentele interne ale ceasului.

Cu ce sa asortezi un ceas automatic

Un accesoriu precum un ceas automat adauga clasa unei tinute si ofera unei persoane personalitate, daca este accesorizata in mod potrivit. E important sa iei in calcul si celelalte bijuterii ca inele sau butoni cand iti alegi un ceas automatic.

Alte aspecte de luat in seama la achizitioneaza unui ceas automatic sunt cureaua si materialul, care trebuie sa se potriveasca cu costumul si camasa business. Ai grija sa cumperi un ceas la care ii poti schimba usor cureaua.

Ceasurile automatice pot fi purtate si la o imbracaminte casual, cu o jacheta de piele, camasa casual si pantaloni chino, pentru un look modern si elegant.

Trebuie sa urmezi cateva reguli simple de asortare a ceasului automatic: argintiu cu negru, gri cu albastru, auriu cu bej, marosau bronz.

Majoritatea ceasurilor automatice au curele din otel sau piele, cu cadran din aluminiu sau un mix de alte elemente metalice. Cele mai cunoscute marci care realizeaza ceasuri automatice sunt Orient, Seiko, Vostok, Invicta, Bulova, Zeppelin si Junkers.

Daca iti doresti mai multe idei de asortare pentru un ceas automatic, te invitam pe blogul Stylishcircle, unde poti afla mai multe detalii despre ceasurile automatice si cum sa le asortezi.

Te mai poti inspira si din sectiunea Ce sa porti de pe siteul nostru, sau poti sa verifici ce se poarta in SUA sau Germania urmarind paginile What to wear sau Modethemen de pe variantele internationale ale acestei pagini.