Afișez toate cele 54 de rezultate

Alegerea unui ghiozdan potrivit pentru copilul tău este foarte importantă, deoarece neales corect, acesta poate provoca probleme de spate copilului.

Iată ce aspecte să iei în considerare atunci când alegi ghiozdanul pentru copilul tău

Dimensiunea ghiozdanului

Pentru ca micuţul tău să se simtă confortabil trebuie să alegi o dimensiune proporţională cu nivelul de dezvoltare fizică a copilului. Astfe, optează pentru un ghiozdan care să nu ajungă mai jos de zona mijlocului sau mai sus de zona umerilor. Ghizdanul ales nu trebuie să se extindă cu mai mult de 3cm în lateralul umerilor.

Greutatea ghiozdanului

Un ghiozdan îndesat cu diverse lucruri sau cu cărţi şi caiete poate provoca probleme de coloană. Tocmai de aceea acesta trebuie să aibă o greutate cât mai mică. Pentru un copil de 40 kg, ghiozdanul trebuie să aibă maxim 6kg, în timp ce pentru un copil de 20kg, ghizdanul nu trebuie să fie mai greu de 3kg.

În ultima vreme sunt foarte populare şi ghiozdanele troller, adică cele cu roţi.

Acestea pot reprezenta o variantă foarte bună, deoarece copilul nu trebuie să mai ridice greutate. În condiţiile în care copilul tău trebuie să care mai multe cărţi şi caiete cu el, poate este o opţiune bună să ai acasă şi un ghiozdan troller de rezervă.

Bretelele ghiozdanului

Atunci când poarta ghiozdanul copilul trebuie să folosească ambele bretele, pentru că greutatea să fie distribuită uniform. Purtarea ghiozdanului pe o parte poate provoca probleme de spate.

Este foarte important ca ghiozdanul să aibă brelete ajustabile şi căptuşite, pentru a proteja umerii copilului de presiunea greutăţii şi pentru a îi face experienţă cât mai confortabilă. De asemenea, bretelele trebuie să fie cât mai late.

Materialul ghiozdanului

Trebuie să alegi un material rezistent, cum este poliesterul sau nailonul. Acestea sunt foarte utile şi atunci când plouă afară, deoarece împiedica umezeala să pătrundă înăuntru.

Compartimentare

Tipul de compartimentare al ghiozdanului depinde mai ales de vârsta copilului, deoarece dacă un copil de 5 ani va avea nevoie de un ghiozdan micuţ cu doar 2-3 buzunare extra, un un elev de clasa a 9a, poate avea nevoie de un ghiozdan cu buzunar pentru laptop.

În colecţia noastră vei găsi o mulţime de modele de ghiozdane copii, în culori vesele sau mai pale, cu imprimeuri simple sau jucăuşe, care îl vor încânta pe cel mic.