Afișez toate cele 33 de rezultate

Dacă hainele pentru copii se pot achiziționa cu ușurință, pentru pantofi de copii treaba se complică puțin.

Pantofii pentru copii sunt greu de ales chiar și dacă mergem cu copilul la probat, iar când vine vorba de alesul mărimii corecte de pe internet, multe mămici renunță încă de la prima încercare.

Cum alegem pantofii pentru copii

Alegerea pantofilor pentru copii se face luând în considerare mai multe criterii.

Materialul din care sunt făcuți este foarte important, în special cel din interior. Copii fiind extrem de activi pot transpira ușor în talpă mai ales dacă materilul interior nu este unul foarte bun. Mult timp s-a preferat pielea naturală, însă acum există o serie de materiale sintetice care reușesc cu succes să păstreze  un mediu ideal pentru siguranța și sănătatea copiilor.

Confortul este la fel de important. De la tipul și calitatea tălpii pantofului pentru copii, până la forma calapodului și mărimea aleasă, toate sunt aspecte importante de luat în seamă. Unii copii au piciorul mai pufos, astfel se recomandă optarea pentru pantofi cu un calapod lat care să îi ofere confortul necesar, să nu îl strângă. Talpa trebuie să ofere stabilitate și siguranță. O talpă ușor flexibilă, dar destul de tare pentru a nu simții toate pietricelele este ideală. De cele mai multe ori este bine ca aceasta să ofere și o aderență potrivită pentru a se evita alunecarea pe suprafețe lucioase.

Calapodul trebuie să fie potrivit pentru copil. Fiecare picior este diferit, iar alegerea calapodului trebuie să fie făcută atenție pentru a veni în ajutorul copilului. Unii preferă un pantof înalt care să țină glezna bine, alții preferă cei joși pentru un plus de confort.  Mai mulți producători mizează pe un interior cu spumă precum cei de la Skechers care oferă un plus de confort mai ales la plimbările lungi.

Cum alegem mărimea pantofilor de copii

Pentru alegerea mărimii este important să se facă măsurătorile înainte. Se scoate branțul dintr-un pantof care i se potrivește și se măsoară lungimea acestuia. Apoi se consultă tabele de mărimi unde scrie exact lungimea din interior a pantofului. Este bine de știu faptul că pantofii trebuie să fie puțin mai mari, astfel încât atunci când îi poartă în picioare să putem băga un deget in spate la călcâi.

Sigur că atunci când copii sunt mai mari pot spune singuri dacă le sunt prea mici sau prea mari, alegerea făcându-se puțin mai ușor.