INELE DE LOGODNĂ

Multă vreme s-a crezut că inelul de logodnă a fost inventat de egipteni și popularizat de către greci, însă indicii exacte avem doar din partea romanilor. Se credea, cum de altfel și azi se mai spune, că inelul se poartă pe inelarul de pe mâna stângă deoarece acel deget are o venă care duce direct la inimă.

În 1947 devine popular sloganul Diamantele sunt pentru totdeauna și tot de atunci se sedimentează ideea ca inelul de logodnă să fie obligatoriu cu diamant. În unele țări și astăzi doar femeia poartă inel de logodnă, pe când în altele tinerii îndrăgostiți merg împreună să îți aleagă inele de logodonă care sunt asemănătoare verighetelor.

Cu o istorie destul de neclară și complicată, inelele de logodnă au rămas și astăzi ca simbolul unei promisiuni, o declarație de dragoste și legământ.

De cele mai multe ori inelul de logodnă este făcut dintr-un metal prețios fie aur, argint sau platină, cu una sau mai multe pietre, de cele mai multe ori acestea fiind diamante. Sigur că nu există o regulă strictă în alegerea unui inel, acesta fiind până la urmă un simbol și nu o necesitate absolută.

Cum alegem un inel de logodnă

Fiind vorba de un inel care probabil va fi purtat zilnic, este foarte important ca acesta să se potrivească ca dimensiune și stil cu purtătoarea acestuia.

Un inel mare arată bine pe o mână de dimensiune medie sau mare, pe când unei mâini mici i se potrivește doar un inel finuț, subțire.

Dacă este o persoană care perferă hainele elegante, atunci un inel cu multe pietre și o formă elegantă este exact ceea ce trebuie să căutați. Pietrele pot fi albe, clasice, sau colorate precum smaraldul, rubinul, ametistul sau opalul.

Pentru o persoană care preferă să fie mai practică și se îmbracă mai tot timpul casual, un inel simplu din argint, aur alb sau platină cu o singură piatră discretă este ceea ce recomandăm noi.

Pe lângă modelele clasice fie ele simple sau mai extravagante, există și multe alte versiuni moderne din materiale mai mult sau mai puțin convenționale precum lemn, plută, os etc.

Acestea din urmă trebuie alese cu grijă și doar în cazul în care persoana este creativă sau preferă lucrurile mai puțin comune.