Afișez 1 - 60 din 179 de rezultate

-22%
139.99 lei
-24%
129.99 lei
-15%
194.99 lei
-13%
199.99 lei
-17%
189.99 lei
-15%
194.99 lei
-13%
-13%
-17%
149.99 lei
-24%
-24%
129.99 lei
-24%
129.99 lei
-22%
139.99 lei
-15%
194.99 lei

FUSTE CREION

Fustele creion sunt astăzi foarte populare, însă nu au fost mereu la fel de cunoscute.  Forma clasică de fustă creion așa cum o știm noi azi a fost introdusă abia în 1954 de catre Christian Dior fiind prezentă în colecția de toamnă iarnă. După acest moment marcant în istoria modei, fustele creion au devenit foarte populare. Chiar dacă nu erau la fel de comode ca și alte modele prezentate înaintea lor. Datorită croiului foarte strâmt, mișcările erau limitate, iar mersul greoi. Cu puțină practică însă se putea dezvolta un mers super elegant și plin de grație chiar și purtând fuste creion.

Astăzi, fustele creion sunt des asociate cu ținutele office fiind destul de formale și elegante ca și croi. De cele mai multe ori acestea sunt confecționate din stofă, groasă sau mai subțire în funcție de anotimp.

Există însă și fuste creion casual făcute din materiale super elastice, denim, piele sau chiar paiete și margele care sunt potrivite pentru ocazii speciale sau petreceri de tip cocktail.

Cum le alegem

Fustele creion arată foarte bine pe un corp tip clepsidră, însă dacă sunt alese corect, pot fi purtate cu succes pe orice tip de siluetă. Un material mai gros maschează frumos eventualele kilograme în plus, iar lenjeria modelatoare poate ajuta chiar și mai mult.

Alegerea lungimii fustei este foarte importantă. Pentru o persoană mică de înălțime, recomandăm alegerea unei fuste care se termină deasupra genunchiului pe când o persoană înaltă poate opta pentru orice lungime, cea mai potrivită fiind cea de o palmă sub genunchi.

Cum purtăm fuste creion

Chair dacă sunt asociate ținutelor office împreună cu o cămașă, sacou și o pereche de pantofi stiletto, fustele creion pot fi purtate și zi de zi în combinații mai casual.

O fustă neagră, simplă merge de minune cu teniși albi și un tricou fără mâneci. Alegeți o jachetă de piele și un rucsac pentru a completa cu succes ansamblul.

Pentru un cocktail party, o fustă creion brodată cu mărgele sau paiete se potrivește cu un top din mătase și o pereche de sandale cu toc înalt argintii. Poșeta plic nu trebuie să lipsească la o astfel de ocazie.