-29%
99.00 lei

FUSTE MIDI

Foarte populare in anii 1940, si mai apoi in 1970 cand a fost impusă în ideea de a submina purtarea fustelor mini. Astăzi, fuste midi vedem peste tot cu toate că nu sunt neapărat în mare trend chiar acum.

Această lungime de fustă denotă o eleganță ușor sobră am putea spune însă în funcție de stilul fustei se pot aborda și ținute mai tinerești, mai cool.

Tipuri de fuste midi

Fustele midi pot fi evazate, plisate, creion, chiar și sirenă, iar materialele din care sunt făcute practic dictează tipul ținutei în care se pot purta. De la fuste midi din tulle, denim, piele la cele din dantelă, paiete sau broderii sofisticate, sunt sute de modele de unde puteți alege ceva potrivit stilului personal.

În general, alegerea fustelor midi se face în funcție de forma corpului. Dacă aveți o siluetă perfectă, ar fi păcat să înercați o fustă midi tip sirenă sau creion. În cazul persoanelor voluptoase, recomandăm purtarea unei fuste midi evazate și evitarea celor din tulle cu multe straturi și a fustelor confecționate din materiale lucioase sau transparente.

Chiar dacă fustele midi au o lungime foarte formală, când vorbim de fuste din piele lăcuită, tulle sau dantelă transparentă deja se schimbă aparența. Acest tip de fuste se poartă doar la ocazii speciale când dress code-ul permite o astfel de ținută.

Cum purtăm fuste midi

Fustele midi nu avantajează chiar pe oricine, astfel alegerea lor trebuie să fie făcută cu multă atenție. Practic, la o fustă midi diferă doar volumul și croiul, lungimea rămânând practic destul de similară.

Pentru persoanele mici de înălțime recomandăm purtarea unei fuste cu talie înaltă, mulată pe corp pentru a sublinia silueta și a lungii picioarele. În cazul în care se dorește adoptarea unei ținute cu o fustă evazată, atunci trebuie neapărat aleasă o pereche de pantofi cu toc înalt care va face piciorul să pară mai lung și mai subțire.

Persoanele înalte nu trebuie să își facă multe griji în privința alegerii fustei, însă în cazul în care are forme voluptoase, trebuiă să se ferească de prea mult volum, volane sau aplicații strălucitoare care îi pot sabota ținuta.