Orice femeie trebuie sa dețină cel puțin o pereche de pantofi stiletto în garderoba sa, deoarece acest tip de încălțăminte este printre puținele care nu se demodeaza niciodată.

Denumirea de stiletto vine din limba italiană și înseamnă stilet. Acest stilet era de fapt un pumnal, iar numele este asociat cu forma tocului foarte subțire și înalt.

Fie că vorbim de pantofi stiletto negri, nude sau roșii, ei sunt cea mai bună alegere pentru orice ocazie când ținuta trebuie să aibă o notă de eleganță. De la ținute office, de cocktail la cele pretențioase de tip black tie, toate pot fi asortate extrem de ușor cu o pereche de pantofi dama stiletto clasici.

Cum îi alegem

Chiar dacă tendința este de a cataloga doar pantofii cu toc înalt și subțire ca fiind stiletto, acest lucru nu este corect. Astfel, daca îți dorești o astfel de pereche de pantofi, ai de unde alege chiar dacă preferi să fi comodă. Pantofii cui cum mai sunt numiți pantofii stiletto, se găsesc într-o varietate foarte mare de modele când ne gândim la materialul din care este fabricat. De la textile brodate, paiete, catifea la diverse tipuri de piele precum cea lăcuită, imprimată sau texturată. Noi recomandam o pereche de pantofi stiletto comozi realizați din piele, datorită materialului de calitate și a durabilității acestuia.

În cazul în care stilul personal nu este unul foarte elegant, atunci achiziționarea unei perechi de pantofi stiletto ieftini se face pe baza unei analiza amănunțite a garderobei deja existente. Pentru a fi sigură ca perechea aleasă este destul de versatilă ca aproape orice piesă să poată fi asortată ușor cu aceasta, este bine să se meargă pe variante clasice. Piele box sau lăcuită într-o culoare neutră precum negru sau nude, cu un toc mediu sau înalt este alegerea perfectă. La Modlet, Kalapod sau Montishoes poți găsi produse din piele naturală la cel mai bun preț.

Cum purtăm pantofii stiletto

Pentru o ținută office clasică, alegem o rochie sacou sau o fustă creion, o cămașă simplă și un sacou care să se potrivească cu fusta, iar pentru a completa ținuta optează pentru o pereche de pantofi cui de culoare neagră sau nude.

Cand vorbim de o ținută elegantă potrivită pentru un cocktail, o rochie neagră spre exemplu, o putem asorta cu succes cu o pereche de stiletto într-o nuanță metalică.

Pe covorul roșu se întâlnesc cele mai extravagante variante de pantofi stiletto. Cu o rochie hi-low într-o culoare neutră merge de minune o pereche de pantofi dama stiletto din piele de șarpe sau cu alt tip de animal print.

Cu puțină creativitate îți poți crea extrem de multe variante de ținute la care poți purta acești pantofi. Ține cont să optezi pentru niște pantofi stiletto comozi, pentru a avea parte de o experiență plăcută! În colecția noastră vei găsi o mulțime de pantofi stiletto ieftini, însă de o calitate ridicată.