Piele mai fină ca la salon! 3 metode pentru o epilare de succes la tine acasă

Piele mai fină ca la salon! 3 metode pentru o epilare de succes la tine acasă

O femeie neepilată este, în zilele noastre, o apariţie mai rară, deşi în ultima vreme a început tot mai des să se pună accent pe naturaleţe. Aşadar, există şi femei pentru care epilatul nu mai reprezintă una dintre priorităţile vieţii de zi cu zi. Ce te faci, totuşi, dacă eşti genul de femeie care preferă pielea perfect epilată, iar acum trebuie să stai multi timp acasă, fără să ajungi la salon? Ei bine, pentru anumite doamne şi domnișoare care preferau să meargă la salon şi să se lase pe mâna profesioniştilor pentru acest procedeu, epilatul poate reprezenta o adevărată provocare.

Piele mai fină ca la salon! 3 metode pentru o epilare de succes la tine acasă

Noi îţi spunem că epilatul acasă poate avea mai multe avantaje decât cel la salon. Printre principalele avantaje ar fi suma de bani economisită de-a lungul timpului, intimitatea şi relaxarea totală în propriul cămin. În plus, nu trebuie să îţi mai baţi capul cu programări.

Cu puţină îndemânare, poţi obţine o epilare perfectă la tine acasă.

3 metode eficiente de epilare la tine acasă

Epilarea cu ceară fierbinte

Piele mai fină ca la salon! 3 metode pentru o epilare de succes la tine acasă

Epilarea cu ceară reprezintă una dintre cele mai vechi metode de îndepărtare a părului nedorit. Un kit tradiţional cu ceară trebuie să conţină minim 500g de ceară, pe care o vei alege în funcţie de tipul de piele şi păr şi o spatulă pentru aplicare. Vei avea nevoie şi de o cremă calmantă după epilat pentru a evita iritaţiile.

Cum procedezi? Încălzeşti ceara – cea mai sigură variantă este să o încălzeşti pe aragaz, însă trebuie să ai grijă să nu te arzi când manevrezi recipientul din metal care, de obicei, se încălzeşte foarte tare. După ce ceara a devenit lichidă, se ia o cantitate moderată pe spatulă, se așteaptă până ajunge la o temperatură moderată şi se aplică în sensul de creştere al firului de păr. După ce ceara a apucat să se întărească puţin, se extrage prin tragere în sensul opus creşterii firului de păr.

Ceara se poate folosi cu succes mai ales pentru epilarea picioarelor și a mâinilor. Aceasta poate fi folosită şi pentru axile sau zona bikinilor, însă acestea sunt zone mai sensibile, aşadar vei resimţi mai tare durerea.

Partea bună la ceara fierbinte este că poate fi refolosită, iar efectul va fi acelaşi.

Epilarea cu aparatul

Piele mai fină ca la salon! 3 metode pentru o epilare de succes la tine acasă

 

Aparatul epilator reprezintă una dintre cele mai bune investiţii pe care o poate face o femeie, atât din punct de vedere al costurilor, cât şi al procedurii.

Cu aparatul epilator vei reuşi să îndepărtezi părul pe tot corpul în doar 1 oră – 1 oră şi jumătate. Prima epilare poate dura puţin mai mult, deoarece îţi va lua ceva timp să acoperi toate suprafeţele, însă efectul este de durată, iar pe termen lung poate duce la slăbirea rădăcinii părului, prin urmare la resimţirea unei dureri mult mai mici.

Dacă folosești epilatorul în mod constant, poţi fi perfect epilată, deoarece acesta este ideal şi pentru retuşuri, având în vedere că reuşeşte să smulgă chiar şi cele mai mici fire de păr.

În plus, majoritatea aparatelor epilatoare de pe piaţă, au o mulţime de funcţii şi accesorii utile: diverse trepte de viteză, atenuatoare de durere, led-uri pentru luminarea zonei de epilat, capete de epilare specifice zonelor sensibile (axilă, zona inghinală, mustaţa), mănuşi pentru exfoliere sau chiar şi accesorii pentru masaj.

Piele mai fină ca la salon! 3 metode pentru o epilare de succes la tine acasă

Deoarece epilarea prin smulgere poate provoca iritaţii, este indicat să foloseşti de fiecare dată după epilat o cremă calmantă, foarte hidratantă. De asemenea, o altă metodă dovedită a calma pielea iritată este folosirea unei ape termale pe zona respectivă, iar apoi masaj cu ulei de cocos.

Epilarea cu zahăr

|

O reţetă străveche de epilare, însă foarte eficientă. Aşa că dacă ai rămas fără benzi epilatoare, sau dacă nu ai un aparat bun de epilat, poţi încerca următoarea reţeta:

  • două ceşti de zahăr
  • trei linguriţe de suc de lămâie
  • un sfert de ceaşcă de apă

Adaugi toate ingredientele într-o cratiţă cu pereţi înalţi şi amesteci până când compoziţia începe să fiarbă. După ce fierbe la foc mic aproximativ 10 minute, amestecul va căpăta o culoare maro. Acesta este momentul în care va trebui să iei cratiţa de pe foc. După ce ajunge la o temperatură suportabilă, amestecul poate fi folosit.

Epilarea cu zahăr se face în acelaşi fel ca cea cu ceară fierbinte. Trebuie să foloseşti o spatulă pentru a întinde amestecul pe piele şi poţi folosi deasupra fâşii sau benzi pentru o smulgere mai eficientă.
La finalul procesului, poţi îndepărta resturile de pe piele cu ajutorul unui şerveţel de hârtie înmuiat în ulei de cocos, de măsline, de migdale – orice ulei ai la îndemână. Iar apoi, desigur trebuie să aplici o loţiune de calmare.

Din ce am încercat până acum, aceste 3 metode de epilare sunt cele mai eficiente, deoarece au un rezultat de lungă durată şi ajuta la slăbirea rădăcinii părului şi rărirea acestuia în timp. Lama nu este o variantă eficienta, decât dacă trebuie să mergi undeva şi ai uitat să te epilezi şi ai nevoie de o soluţie rapidă. Chiar dacă este mult mai rapidă, a doua zi părul va fi în acelaşi loc şi pe deasupra, mult mai neplăcut la atingere. În plus, epilarea frecventă cu lama poate duce la foliculita, aşa că te sfătuim să încerci aceste soluţii.

Dacă ai descoperit o soluţie mult mai eficientă sau dacă ai încercat epilarea definitivă şi ai avut rezultate cu ea, te rugăm să ne spui și nouă într-un comentariu. 🙂

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *