Produse cosmetice fără parabeni

Tu ştii ce cosmetice foloseşti?

În ultima vreme am auzit tot mai des despre impactul negativ al produselor alimentare şi cosmetice asupra organismului nostru. Cum industria cosmetică nu este un domeniu ferit de riscuri, cele mai mari probleme derivă din preparatele folosite pentru realizarea diverselor produse care promit câte-n lună şi în stele. Rujuri ultrarezistente, a căror culoare durează până la 24 de ore, şampoane şi măşti cu puteri miraculoase de creştere sau reparare a părului sau creme pentru riduri care ajuta la întinerirea tenului în cel mai scurt timp reprezintă doar câteva dintre genurile de produse care ar trebui să ne dea de gândit atunci când urmează să le achiziţionăm.

Timp de decenii, parabenii- bine-cunoscutele substanţe conservante -au fost folosiţi pentru a ajuta la prelungirea termenului de valabilitate al produselor, îndeosebi a cosmeticelor. Aceasta însă nu ar fi o problemă dacă substanţele care dau această proprietate produselor nu ar fi aborbite de piele lăsând urme pe chipul şi  interiorul corpului nostru.

Cum poţi recunoaşte tipurile de produse cosmetice fără parabeni?

  • Citeşte cu foarte mare atenţie eticheta produsului
  • Uită-te după denumiri precum methylparaben, propylparaben, butylparaben, isobutylparaben, ethylparaben
  • Caută produse a căror eticheta conţine termeni precum: natural, eco, organic.

Având în vedere că este aproape imposibil să găsim produse care nu conţin nicio substanţă dăunătoare organismului, probabil cea mai sigură soluţie ar fi prepararea homemade a cremelor sau cosmeticelor chiar dacă aceasta lucru nu este la îndemâna oricui.

Pentru a scăpa de calvarul preparării propriilor creme sau cosmetice optează pentru cele organice. Acestea reprezintă o alternativă sănătoasă deoarece aduc foarte multe beneficii pielii oferindu-i toţi nutrienţii de care are nevoie. Orientează-te către produse care au în compoziţie: ulei de măsline, avocado, vitaminele A, C, E, arbore de ceai, rozmarin, ulei de seminţe de struguri, unt de shea, ulei de migdale sau lavandă. Toate aceste ingrediente naturale îţi vor face pielea să strălucească de sănătate.

Câteva produse cosmetice fără parabeni care te vor ajuta să îţi protejezi şi să îţi menţii tenul sănătos ar fi:

Farduri sau fonduri de ten care conţin minerale naturale şi care nu conţin parfum, talc sau alţi coloranţi. Un mare plus pentru acest tip de farduri este culoarea intensă care se păstrează intactă, ore în şir. Datorită ingredientelor naturale pielea va părea mult mai curată şi sănătoasă. Cu siguranţă tenul îți va mulţumi pentru un asemenea răsfăţ!

Rujuri şi gloss-uri fără gluten, pe bază de Aloe Vera, ulei de jojoba sau vitamina E. Chiar dacă nu au o rezistenţă foarte îndelungată aceste producse reuşesc să îţi hidrateze buzele fără să blocheze oxigenarea cutanată.

Balsam de buze fara parabeni

Creme de zi şi de noapte obţinute prin mixarea unor ingrediente precum muşeţelul, gălbenelele sau cătina. Pe lângă faptul că sunt deosebit de hidratante, acestea ajuta la curăţarea în profunzime a tenului lăsându-ţi pielea moale şi catifelată.

Lotiune de fata fara parabeni cu arbore de ceai si eucalipt

Alături de un stil de viaţă echilibrat şi cele mai bune alegeri în materie de produse cosmetice te poţi bucura mereu de un look fresh!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *