După cum îi spune și numele un smartwatch este, de fapt, un ceas inteligent. Cu alte cuvinte, smartwatch-ul este un gadget futurist, care pe lângă funcției normale de ceas, poate avea o mulțime de alte funcționalități, unele mai revoluționare ca altele.

Foarte multe smartwatch-uri sunt dotate și cu sistem de operare, ceea ce înseamnă că poți instala și configura aplicații, la fel cum faci cu un smartphone.

Dacă ești în căutarea unui smartwatch dama sau smartwatch barbati, afla ce funcții trebuie să aibă pentru a face o alegere corectă.

Funcții smartwatch

  • Aplicații – cum ar fi monitorizare fitness, gestionarea apelurilor telefonice, termometru, acces la muzica preferata, GPS, etc.
  • Sistem de operare– este foarte important ca atunci cand iti alegi un ceas smartwatch sistemul de operare sa fie compatibil cu cel de pe smartphone (iOS, Android, Windows).
  • Afișaj digital – foarte multe modele de smartwatch au ecran LCD care afișează imaginea în culori De asemenea, există și ecrane AMOLED care au în general o cromatică foarte bună.
  • Autonomie – este important ca ceasul să aibă o autonomie cât mai mare, de 48 sau 96 ore.
  • Senzori – anumite ceasuri mai avansate cum ar fi smartwatch Samsung sau Fossil smartwatch pot avea senzori de temperatura, altitudine, busola, insa la un pret ceva mai ridicat.
  • Designul ceasului este în funcție de preferințe. Poți alege un design mai simplu, sau un ceas cu design futurist și un look high-tech. Femeile, spre exemplu, pot purta acest ceas și la tinute mai elegante, de exemplu o rochie clos. În orice caz, ține cont de faptul că un smartwatch are tendința să fie mai proeminent decât un ceas clasic.

O gamă variată de modele

În colecția noastră vei găsi mai multe modele de ceasuri smartwatch, pentru toate preferințele, atât pentru bărbați cât și pentru femei. Iar dacă ești în căutarea unui smartwatch ieftin, cu siguranță ai mai multe variante din care să alegi.