Rox Sarafolean – Între viața în corporație și modă

Ce au în comun viața în corporație și moda?

Rox Sarafolean zice că e vorba despre pasiune. Pasiunea pentru lucrurile care o inspiră și care o ajută să evolueze pe toate planurile.

Dacă nu îi citiți blogul încă sau nu o urmăriți pe Instagram, vă invităm să o cunoașteți mai bine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rox Sarafolean (@roxsarafolean) on

De când scrii pe blog și ce te-a determinat să începi?

Am pășit timidă în domeniul bloggingului în februarie 2015, dar nu m-am gândit ca va fi o călătorie de lungă durată. Am început să scriu, să povestesc persoanelor din jurul meu că am creat un blog, o platformă online, unde îi aștept săptămânal cu articole despre modă și trenduri. Treptat numărul a crescut și s-a creat o comunitate tare draga mie. Pasiunea pentru fashion, pentru editoriale de modă și haine m-a determinat să scriu și să fotografiez oamenii pe stradă. Am adunat sute de ținute din street style pe care le postam săptămânal, până într-o zi când m-am gândit să fac o ținută, câteva poze și să scriu despre ceea ce port eu. Reacțiile celor care mă cunoșteau m-au motivat enorm și așa a început totul.

 

Ce te inspiră când vine vorba de ținutele pe care le abordezi?

In mare parte port tot ce îmi trece prin minte în mixuri îndrăznețe dar care să reflecte personalitatea și stilul meu. Mă inspiră trendurile,  colecțiile marilor designeri însă le trec prin filtrul personal, le adaptez stării mele  de spirit. Pot să construiesc o ținută și să fiu inspirată de exemplu de o imagine, de o discuție, o stare, plante, flori sau orice emană energie pozitivă.

Smart shopping – ce înseamnă pentru tine și de unde preferi să iți cumperi haine și accesorii?

Smart shopping pentru mine înseamnă shopping organizat, selectez hainele pe care le am și cumpar in functie de ceea ce deja există în dressingul meu. Pornesc de la ceea ce am. Mă uit si la preț, urmăresc produse, le aștept reduse. Nu am fost mereu așa, însă am pornit acum doi ani o călătorie spre minimalism și abia acum ajung la destinație😊 Fac shopping mai mult online decât offline, atunci când însă trebuie să cumpăr offline aleg outleturile sau second hand-urile și mall-urile.

 

Cum se împacă viața în corporație cu iubirea ta față de modă? Se reflectă stilul office în ținutele tale?

Sunt blogger după ora 16:00, nu combin niciodată cele două, viața de corporatistă și cea de iubitoare de fashion. La job ma îmbrac office sau smart casual, prefer să ies în evidență prin modul în care îmi realizez taskurile și să nu atrag atenția asupra mea prin hainele pe care le port. Stilul office mă caracterizează si de multe ori reușesc să aduc ținutele office și pe blog😊

 

 

 

Care este realizarea de care ești mândră ca ai obținut-o prin intermediul blogului?

Cea mai mare realizare pe care am obținut-o este faptul că deși sunt un om normal am reușit să mă fac remarcată și să fiu luată în serios atât de oamenii din jurul meu, apropiați cât și de persoane necunoscute cu care am creat o relație de prietenie virtuală. Aș putea spune că este conexiunea cu oamenii .

 

Cât timp dedici zilnic blogului și canalelor de social media? Simți vreodată că trebuie să iei o pauză?

Dedic tot timpul liber, pe zi undeva la 4h după cele 8-10 pe care le petrec la birou. Scriu noaptea, shootingurile le realizez în weekend. Câteodată simt nevoia să iau o pauză și atunci o zi, două , trei, depinde cât e nevoie postez mai puțin. Consider că e ok să ne mai și oprim, să lăsăm urmăritorii să ne caute😊

 

Ai renunța la jobul actual pentru a te dedica blogging-ului full-time?

Nu aș renunța niciodată la jobul din corporație, nu doar din pricina siguranței pe care ți-o oferă un job ci și pentru că acolo e o altfel de comunitate. Un altfel de mediu în care evoluez din alt punct de vedere. Simt că trebuie să ma dezvolt constant professional. Jobul mă dișciplineaza constant și mă ajută să fiu organizată atât în viața profesională cât și în viața personală și hobby.

Ce crezi că lipsește în educația oamenilor când vine vorba de stil?

Lipsește amprenta personală. Lipsește curajul vestimentar. Suntem educați ca mereu să stăm ,, cuminți’’ să nu riscăm. Cred că nu suntem asumați. Ne plac unele ținute curajoase dar nu avem curaj, nu îndrăznim deoarece nu știm ce ne place și cum să folosim ceea ce ne place pentru a ne contura personalitate și a ne exprima prin vestimentație.

 

Care tendințe nu îți plac?

Nu există ceva ce să nu îmi placă 100%, există tendințe care îmi plac partial și pe care le adaptez stilului meu. De exemplu nu sunt fan neon, nu îmi displace însă nu mă reprezintă.

Știm că ne-ai tot povestit despre refreshul pe care l-ai făcut în garderoba ta? Ce te-a determinat să faci asta?

Ajunsesem într-un punct în care nu mă mai reprezentau hainele pe care le aveam. Aveam prea multe haine și m-am gândit că sunt persoane care sigur s-ar bucura să primească hainele mele și așa a început totul. Am început să sortez, să donez, să arunc , să vând. A urmat o mică panică pe urmă, m-am gândit că nu voi avea în ce mă îmbrăca însă am descoperit că pot să trăiesc cu mult mai puțin și să mă simt chiar mai încrezătoare.

 

Câteva sfaturi pentru cititoarele noastre care doresc să iși schimbe stilul/garderoba dar nu știu cum să înceapă.

Să nu le fie teamă să renunțe la haine. Less is more. Să iși ofere timp pentru a sorta ceea ce deja dețin si să aibe încredere ele, să poarte doar ceea ce le reprezintă și le aduce bucurie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *