Rucsacul de drumeţie

Rucsacul de drumeţie

Mini-ghid pentru alegerea unui rucsac de drumeţie

Chiar dacă mai este foarte puţin timp până când primăvara îşi va face simţită prezenţa, asta nu înseamnă că trebuie să renunţi la aventurile montane.

Temperaturile încep să fie mult mai blânde, iar zăpadă încă se găseşte din plin – vremea perfectă pentru a-ţi lua rucsacul în spinare şi a porni la drum.
Fiind una dintre cele mai importante piese ale echipamentului montan, este foarte important să cunoşti ce caracteristici trebuie să aibă rucsacul de drumeţie, pentru a face cea mai bună alegere.

Aşadar, atunci când îţi alegi rucsacul de drumeţie trebuie să ţii cont de următoarele aspecte: 

  • Ce activităţi vei face – dacă ai de gând să baţi la picior doar câţiva kilometri sau dacă ai de gând să campezi în vârf de munte. Pentru o drumeţie scurtă cel mai bun aliat va fi rucsacul mai mic de 20-30 de litri, iar pentru vacanţele mai lungi cel de 50 de litri sau mai mult.

Rucsacul de drumeţie

Rucsac 20l

  • Pentru cât timp vei fi plecat. Desigur, pentru o tură de o zi îţi va fi suficient un rucsac de mărime medie în care să îţi pui o jachetă în plus şi câteva lucruri esenţiale, însă pentru o călătorie mai lungă vei avea nevoie de un rucsac mare pentru mult mai multe haine şi spaţiu de depozitare.
  • Anotimpul – chiar dacă se apropie cu paşi repezi primăvara, totuşi trebuie să ai cu tine un rucsac durabil şi mai ales rezistent la apă. Nu ştii niciodată când te poate prinde ploaia sau o ninsoare abundentă. Şi nu vrei ca hainele tale să stea scufundate pe fundul rucsacului mai ceva ca Titanicul.

Rucsacul de drumeţie

Rucsac impermeabil

  • Materialul din care este confecţionat rucsacul, care trebuie neapărat să fie rezistent la uzură, impermeabil şi respirabil. Cele mai cunoscute materiale sunt Cordura şi nylon, ambele făcând faţă cu brio expunerii la condiţiilor extreme.
  • Accesorizarea rucsacului: fermoare, cusături, chingi, catarame şi construcţia spatelui. Optează pentru un rucsac cu fermoare de plastic, deoarece cele din metal ruginesc foarte uşor, fii atent ca rucsacul să aibă chingi laterale care te ajută să îl lărgeşti sau slăbeşti, iar spatele să fie acoperit cu un material respirabil şi un sistem de ajustare a înălţimii bretelelor pentru un plus de confort.
  • Nu în ultimul rând, trebuie să ţii cont de culoarea rucsacului. Nuanţele închise sunt ideale pentru rucsacurile de drumeţie.

Rucsacul de drumeţie

Rucsac Rear

Nota! Acordă mare atenţie alegerii unui rucsac de drumeţie. La fel ca şi costumele business, unele ţi se vor potrivi perfect din prima, în timp ce altele vor avea nevoie de numeroase retuşuri.

Dacă ţi-ai ales deja rucsacul perfect ai foarte mare grijă de el, pentru că acesta va fi partenerul tău de încredere pentru o vreme îndelungată!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *