10 Cărţi captivante pe care să le citeşti în această perioadă

Pentru că acum trecem cu toţii printr-o perioadă mai dificilă şi trebuie să ne petrecem tot timpul acasă, trebuie să găsim diverse activităţi pentru a alunga plictiseala. Să privim partea bună: chiar dacă stăm acasă, avem timp să ne ocupăm mai mult de noi şi putem lucra la dezvoltarea personală. Iar lectura unei cărţi cea mai bună modalitate de a ne petrece timpul.

Cu cât citim mai mult, cu atât devenim mai creativi, iar cea mai mare diferenţă între a citi şi a ne uita la televizor constă în faptul că lectura ne oferă posibilitatea de pătrunde în alte lumi, prin urmare ne da frâu liber creativităţii. De asemenea, dacă citim mai des reuşim să ne dezvoltăm şi gândirea critică, care ne va fi de mare ajutor în situaţii în care avem de luat decizii importante. Să nu mai menţionăm beneficii precum îmbunătăţirea vocabularului şi perfecţionarea comunicării, pe care toată lumea le cunoaşte.

În cazul în care îţi place să citeşti şi deja ai terminat cărţile din bibliotecă, sau pur și simplu vrei să îţi achiziţionezi ceva nou, am pregătit pentru tine un top cu 10 cărţi în mare vogă, perfecte pentru un moment de relaxare.

TOP 10 CĂRŢI ALE MOMENTULUI

  • Oamenii fericiţi citesc şi beau cafea

Este o poveste relaxantă, pe care o citeşti atunci când vrei să iei o pauză de la lecturi mult mai complexe. Felul în care autoarea povesteşte tragedia prin care a trecut, te face să reflectezi la cât de rapid viaţa unui om poate lua o întorsătură drastică. Însă puterea pe care protagonista o găseşte pentru a trece peste momentele grele, trebuie să fie o lecţie de viaţă pentru noi toţi.

  • Pacienta tăcută

Un thriller psihologic şocant despre un act de violență al unei femei împotriva soţului ei şi despre un terapeut obsedat de descoperirea motivului din spatele acestui act. Este o carte care te ţine cu sufletul la gură, care nu te mai lasa să pleci până nu termini şi ultimul paragraf!

  • Fata din tren

Este o carte care nu trebuie ratată, mai ales dacă eşti un împătimit al genului thriller psihologic. O lectură care te ţine în suspans, cu un început electrizant şi un final pe măsură. Povestea îi aparţine lui Rachel Watson, o femeie proaspăt divorţată, consumatoare de alcool, implicată foarte adânc în viaţa unei familii pe care o urmăreşte în fiecare zi din trenul cu care aceasta merge către locul de muncă până când va lua parte la un eveniment care îi va schimba total viaţa şi nu numai ei.

  • Înainte să te cunosc

Este o poveste de dragoste pentru generaţia de azi, despre o iubire neaşteptată între doi oameni care nu au nimic în comun. Deși nu are un final foarte fericit, această carte reuşeşte să ne ofere o viziune aparte despre noi și posibilitățile pe care ni le dă viața.

  • Hoţul de cărţi

Este povestea lui Liesel, o adolescentă care trăiește într-o familie adoptivă și care, în Germania ororilor lui Hitler descoperă deliciul lecturii și îndrăzneala de a apăra lucrurile la care ține, îndeosebi cărțile. O carte care reuşeşte să provoace oricui cele mai diverse stări.

  • Sapiens. Scurta istorie a omenirii

Sapiens reprezintă unul din cele mai citite şi căutate bestselluri din ultimii 2 ani. În această carte vei găsi descrisă istoria întregii omeniri, în paşi simpli, pe înţelesul tuturor. Cartea curpinde teme legate de religie, politică, istorie, biologie, antropologie, sociologie, agricultură, fiind extrem de diversificată.

  • Arta subtilă a nepăsării

O carte de dezvoltare personală, care te ajută să te debarasezi de nimicurile vieţii şi să te concentrezi pe lucrurile care contează cu adevărat. Viaţa este scurtă şi chiar dacă ne place să credem că avem timp, de fapt avem prea puţin. Ideea generală este că trebuie să renunţăm să fim mereu pozitivi și să purtăm o mască, şi trebuie să ne perfecţionăm în învingerea obstacolelor.

  • Michelle Obama – Povestea mea

O biografie de o reflexivitate profundă, în care Michelle Obama descrie cu sinceritate desăvârșită și cu o inteligență vie reușitele și dezamăgirile, atât din plan public, cât și din cel personal, relatându-și povestea așa cum a trăit-o.  Cartea conține și fotografii care marchează momente din viața celor doi Obama, dar și din copilăria lui Michelle.

  • Tata bogat, tată sărac

Cartea este o adevărată inspiraţie pentru o mulţime de persoane, cu toate că a strâns şi multe critici, fiind o lectură extrem de controversată.  Pe scurt, cartea ne învaţă să ne asumăm responsabilitatea pentru viitorul nostru financiar, să investim pentru a ne îmbunătăţi educaţia financiară şi să achiziționăm bunuri care produc bani la rândul lor.

  • Tatuatorul de la Auschwitz

Un must-have pentru oricine îşi doreşte experienţa unei poveşti reale şi pline de emoţie. Romanul prezintă un eveniment tragic, Holocaustul, însă dintr-o perspectivă puternică, cea a iubirii. Pe scurt, un tânăr evreu din Slovacia se oferă voluntar să plece la cel mai cunoscut lagăr de concentrare, Auschwitz-Birkenau, pentru a-și salva familia de o soartă curdă. Odată ajuns în lagăr,pentru a putea supravieţui cruzimii naziştilor, acesta își ia rolul de „tätowierer”, ceea ce presupunea tatuarea faimoaselor numere pe brațul noilor veniți în lagăr. Unul din acești noi veniți Gata, o fată de care acesta se îndrăgostește pe loc.

Dacă ai citit vreuna din aceste cărţi sau dacă ai şi alte cărţi pe care sa ni le recomanzi, ne poţi lăsa un comentariu.

Noi sperăm că am reuşit să îţi stârnim interesul şi că te va tenta măcar una din aceste cărţi. Aşadar, pune-ţi nişte haine cât mai comode pe tine, pregăteşte-ţi o cafea fierbinte şi o gustare delicioasă, şi apucă-te de lectură! Spor la citit!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *