Back to School – ce îmbrăcăminte alegem pentru cei mici

Imediat începe școala, iar părinții încep deja să facă lista de lucruri necesare începerii noului an școlar.

Pe lângă rechizitele absolut necesare pentru majoritatea materiilor, adesea  una dintre acestea este trecută cu vederea atunci când se fac pregătirile.

Educația fizică este văzută cumva ca și o materie mai mult opțională sau doar de destindere printre materiile mai grele. Cu toate acestea este probabil singurul subiect important care poate ajuta pe tot parcursul vieții fiind vorba de mișcare fizică, atât de necesară mai ales în vremurile de acum în care copiii nu petrec la fel de mult timp afară făcând activități fizice.

Sportul la școală –  echipament necesar

Mai tot timpul nu este necesar echipament special, ci doar haine sport, treninguri, pantofi sport și poate genți sport dacă există un vestiar unde pot fi depozitate. Decathlon are mereu o gamă largă de astfel de produse cu o plajă mare de variante de preț. Prețul unor perechi de adidași poate începe de la 44.99 lei, iar treningurile de 35.99 lei. Astfel cu un buget de 150 -200 lei poate fi achiziționat un set complet pentru ora de educație fizică. Pe lângă acestea pot fi puse pe listă și șosete, șepci, maieuri, pantaloni scurți sau veste. Dacă există și activități sportive extra precum balet, tenis, baschet sau fotbal, la Decathlon există echipament special pentru fiecare dintre acestea.

Treninguri copii

Activități sportive extracurriculare

Tot mai mult părinții înteleg importanța activităților sportive în viața celor mici și aleg să caute cluburi care oferă diverse programe extracurriculare de acest gen. Artele marțiale, înotul, baletul sau fotbalul sunt mai mereu în topul preferințelor alături de diverse stiluri de dans.  Aici fiind vorba de echipamente speciale și adesea și accesorii când vorbim de fotbal, tenis sau înot, trebuie să se pună accentul și pe calitatea lor în special datorită siguranței de care ar avea nevoie. Aici vorbim deja de un buget mai mare fiind vorba de produse speciale, însă în cazul programelor extracurirculare, acestea nefiind obligatorii, decizia rămâne mereu la părinți.

Haine casual de toată ziua

Pe lângă activitățile fizice specifice derulate fie la școală fie după program, simpla prezență la cursuri cere o îmbrăcăminte comodă, casual fără pretenții. Chiar și în cazul existenței unei uniforme școlare, încălțămintea și jachetele sunt la libera alegerea părinților. Pantofii sport, cizmele de gumă sau ghetele pentru sezonul rece sunt mai mereu cele mai bune alegeri în materie de încălțăminte.

 

Haine casual copii

Pantofi sport copii

Mijloace de transport pentru școală

De cele mai multe ori, dacă grădinița sau școala nu sunt foarte departe ca distanță de casă, se folosesc mijloace de transport alternative față de mașini. Traficul greu și timpul pierdut chiar și pe un drum scurt adesea ne fac să căutăm alternative. Trotinete, biciclete, penny-boarduri , hoverboarduri sau chiar rolele sunt mai tot timpul o variantă mai bună. Desigur dacă contextul este unul prielnic unei altfel de alternative. Gama vastă de produse din aceste exemple face ca decizia părinților să fie bazată strict pe ceea ce consideră ei potrivit pentru bugetul alocat. Există și trotinete ieftine, dar și bicicletele foarte scumpe dar ceva mai versatile. De toate pentru toți am putea spune mai pe scurt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.