Cravate clasice vs cravate slim pentru bărbaţi

Tipuri de cravate pentru iubitorii de stil

Cravata reprezintă un element omniprezent în garderoba oricărui bărbat, chiar dacă în ultima perioadă papioanele au câştigat în popularitate, luând locul cravatei care cu timpul a început să fie asociată cu un element banal, poate nu neapărat necesar în completarea unei ţinute.

În mediul formal, însă, cravata reprezintă elementul obligatoriu. Combinaţia clasică de cravată și cămaşă va atrage întodeauna priviri admirative, aducând o notă de rafinament oricărei ţinute. Pentru o ţinută reuşită trebuie totuşi să cunoşti ce combinaţii trebuie să faci şi să urmezi nişte reguli, bineînţeles, într-un mod creativ. În plus o cravată poate oricând să adauge un ton de culoare şi textură întregului ansamblu.

Cravate clasice vs cravate slim pentru bărbaţi

Te-ai găsit la un moment dat în situaţia de a alege între o clavată clasică şi o cravată slim? Iată care ar fi principalele modalităţi de purtare a acestor 2 tipuri de cravate.

Cravata clasică sau cravata lungă este cea mai comună pe care o vei întâlni. Este o cravată îngustă, care se lăţeşte spre sfârşit, îngustându-se până la un punct la final şi creând forma unui triunghi. Cum lăţimea acestui tip de eşarfa poate să difere, trebuie să fii foarte atent la alegerea făcută. Poţi asorta eşarfa la un costum simplu, negru şi la o cămaşă basic, albă. În ceea ce priveşte nuanţele eşarfei, opţiunile sunt nelimitate: poţi opta atât pentru culori închise cât şi pentru culori vibrante dacă vrei să ai un look cu care să ieşi în evidenţă.

Sursa: hespokestyle.com

Cravata slim, pe de altă parte denotă un aer contemporan şi sofisticat în acelaşi timp. Aceasta cravată este mult mai îngustă decât cea clasică, fiind prima opţiune a bărbaţilor înalţi şi cu constituţie subţire, care dacă ar purta o cravată de dimensiuni normale, rezultatul final nu ar fi tocmai satisfăcător. Poartă şi tu cravata asemenea lui Robert Pattinson pentru a obţine acea imagine a bărbatului seducător.

Sursa: contentinjection.com

Sursa: popsalata.com

IMPORTANT! 

  • Indiferent de modelul cravatei lungimea acesteia trebuie să atingă mijlocul cataramei de la cureaua pantalonilor
  • Nu purta niciodată o cravată alături de o cămaşă cu mâneci scurte
  • Pentru ţinutele casual alege cravatele din poliester sau bumbac, iar pentru cele elegante mergi pe modelele din mătase
  • Alege-ţi cravata în funcţie de sezon

Fii foarte atent atunci când îţi alegi cravata, deoarece totul constă în proporţii. În plus, aceasta îţi poate exprima stilul, statutul şi chiar profesia. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *