Fond de ten MAC

Oare să alegi un fond de ten MAC?

Fondul de ten potrivit te poate ajuta să îţi evidenţiezi trăsăturile şi să ascunzi micile defecte cu care se confrunta tenul tău. Cu toate acestea, pentru majoritatea femeilor, găsirea fondului de ten ideal se poate dovedi o adevărată corvoadă.

Şi nu neapărat culoarea este cea care dă multe bătăi de cap, ci mai degrabă formula fondului de ten care trebuie să se potrivească de minune tipului de ten.

Sfaturi pentru a alege cel mai bun fond de ten MAC

În primul şi în primul rând, îţi recomandăm să optezi pentru un fond de ten MAC! Produsele MAC sunt produse de calitate, care cu siguranţă nu vor dezamăgi pe nimeni.

Pentru tenul gras

Pentru tenul gras nu folosi niciodată un fond de ten care are în compoziţie ulei. Mai mult vei înrăutăţi situaţia şi acesta nici nu va rezista foarte mult timp pe faţă. Alege, în schimb, un produs care să nu blocheze porii.

Cele mai bune sunt fondurile de ten compacte – tip pudră sau stick.

Pentru tenul uscat

Tenul uscat se înţelege foarte bine cu formulele de fond de ten care conţin ingrediente de hidratare, cum este glicerina.

Chiar şi cremele BB reprezintă o alegere bună. Mizează pe produse cu un conţinut bogat în emolienţi, cu substanţe anti-aging şi factor de protecţie solară.

Pentru tenul uscat mai sunt bune şi fondurile de ten cu apă în compoziţie, precum Face & Body Foundation de la MAC.

Pentru tenul normal

Dacă eşti norocoasa posesoare a unui ten normal, poţi folosi aproape orice tip de fond de ten. Însă, pentru un finish perfect, îţi propunem să alegi o formulă lichida care să reflecte lumina, în ideea de a obţine un look fresh, strălucitor. Ideea este să uniformizezi culoarea pielii, fără a fi observată.

Pentru tenul sensibil

Pentru acest tip de ten, alege din colecţia de fonduri de ten MAC, unul cu minerale. Acesta este recomandat, deoarece continue ingrediente care calmează pielea şi nu are în compoziţie conservanţi şi parfum.

Tine întotdeauna cont de faptul că formulele cu conţinut bogat de minerale au avantajul de a reduce roseața şi decolorarea.

Cum alegi nuanţa potrivită de fond de ten MAC?

Unul dintre cele mai cunoscute trucuri de a testa un fond de ten este aplicarea pe dosul palmei, după care trebuie să ieşi la lumina naturale, pentru a vedea dacă într-adevăr este nuanţa potrivită.

Poţi testa fondul de ten şi de-a lungul maxilarului, pentru a te asigura că nu există diferenţa evidentă între ten şi gât.

Ţine cont de faptul că fondul de ten ar trebui să dispară în piele.

Cum se aplica cel mai bine fondul de ten?

Cu bureţelul –  fondul de ten lichid, crema sau sub formă de stick.

Cu o pensula –  fondul de ten sub formă de pudră.

Chiar dacă nu obișnuiești să folosești fond de ten, pentru un machiaj de seară ca la carte, vei avea nevoie de unul în arsenalul tău de cosmetice!

Asgură-te că îl vei alege pe cel mai potrivit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *