NU face aceste greşeli dacă vrei să eviţi îmbătrânirea prematură a tenului!

Este bine să ştii ce de cele mai multe ori poţi face anumite greşeli, de care să nu îţi dai seama, care cu timpul pot duce la îmbătrânirea prematură a tenului. Pentru a te face să înţelegi mai bine acest lucru, îţi prezentăm care sunt factorii importanţi care duc la îmbătrânirea tenului.

Nu ai o rutină de îngrijire bine pusă la punct

Este greşit să încerci fel de fel de produse de îngrijire pe care le vezi peste tot în feedurile de Instagram, pe ideea că anumiţi influenceri le folosesc, iar tenul lor arată impecabil.
Trebuie să ştii ce tip de ten ai şi să identifici nevoile acestuia. Citeşte în articolul nostru Cea mai bună cremă hidratantă pentru față, cum identifici tipurile de ten şi care sunt cele mai potrivite produse pentru fiecare. De asemenea, există o mulțime de alte tratamente pe care le poți face în confortul propriei locuințe și care ajută tenul să arate impecabil.
Găseşte-ţi produsele care ţi de potrivesc şi fă-ţi o rutină dimineaţa şi seara şi nu uita niciodată să te demachiezi chiar dacă nu ai aplicat machiaj pe ten.
În ultima vreme produsele CeraVe şi The Ordinary s-au dovedit a fi extrem de eficiente şi se potrivesc foarte multor nevoi ale tenului! Poate vrei să le dai o șansă, dacă nu ai făcut-o deja! 🙂

Nu foloseşti protecţie solară tot anul

Este greşit să crezi că loţiunile cu protecţie solară se folosesc doar în sezonul cald.
În ultima vreme razele UVA au devenit tot mai puternice, ceea ce ne determină să folosim creme cu protecţie solară în orice sezon.
Optează pentru protecţie solară ridicată, cum ar fi SPF50 şi aplică în mod regulat.
Dacă nu îţi place consistenţa şi mirosul cremelor cu SPF, poţi opta cu încredere pentru un spray cu SPF, care este mult mai light și poate fi aplicat mai ușor de mai multe ori pe parcursul zilei!

Foloseşti machiaj în exces

Tuturor ne place să arătăm bine, însă atunci când mergem la birou, spre exemplu, nu trebuie să ne aplicăm toată trusa de machiaj pe față.
Alege machiajul natural şi anume: un fond de ten lejer, un ruj sau un gloss hidratant şi un mascara bun. Este tot ce ai nevoie pentru a arăta bine în orice moment.
Păstrează machiajele sofisticate pentru evenimente sau pentru ieşirile cu prietenii!
Folosind mai puţin machiaj pielea ta îşi va păstra prospeţimea şi naturaleţea.
Fii atentă întotdeauna că produsele de machiaj alese să fie de bună calitate!

Neglijezi gâtul şi decolteul

Gâtul şi decolteul reprezintă primele zone ale corpului pe care observăm semnele îmbătrânirii.
Este esenţial să aplici crema pe gât şi decolteu măcar o dată pe zi.
De asemenea, din când în când poţi să realizezi acasă şi măşti naturale pe care să le aplici pe aceste zone. O mască foarte eficientă pentru zona decolteului este cea realizată din câteva căpşuni pasate, amestecate cu iaurt gras şi o lingură de ulei de măsline, pe care o aplici 15-20 minute pe zona respectivă. Simplu şi effcient! 🙂

Îţi exfoliezi tenul foarte des

Exfolierea reprezintă unul dintre cele mai importante aspecte pentru un ten sănătos, însă nu trebie să exagerăm!
Este suficient să îţi exfoliezi tenul o dată pe săptămână, folosind produse cu particule fine, special create pentru pielea feţei.
Dacă foloseşti un scrub homemade, precum cel cu zahăr brun şi ulei de cocos, nu aplica presiune atunci când îl pui pe ten!

Nu ai un stil de viaţă echilibrat

Este foarte important să găseşti echilibru în toate.
Dacă, spre exemplu, tinzi să mănânci foarte des dulciuri şi fast food, cu siguranţă nu vei avea o piele strălucitoare şi nici la capitolul sănătate nu vei excela.
Fă-ţi un obicei să îţi prepari majoritatea meselor acasă şi să consumi des fructe şi legume. De asemnea, hidratează-te zilnic şi măcar de 3 ori pe săptămână practică un sport, indiferent care: yoga, pillates, dans, jogging sau multe altele.
Iată un articol în care îţi arătăm cum să ai un stil de viaţă echilibrat, de la idei sănătoase și delicioase pentru mesele zilnice, până la exerciţii fizice pe care le poţi face acasă.
Acordă atenţie acestor aspecte prezentate mai sus şi cu siguranţă vei reuşi să obţii rezultate bune. Dacă crezi că am omis vreun aspect important care în timp duce la îmbătrânirea tenului, spune-ne într-un comentariu! 🙂

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *