Ochelarii de soare reprezintă un accesoriu esenţial pentru copilul tău. Dincolo de tendinţele în modă, atunci când alegi ochelarii de soare pentru copii trebuie să ţii cont de anumite aspecte.

Iată cum să faci cea mai bună alegere

Ţine cont de faptul că nişte ochelari de soare copii nu sunt doar un accesoriu la modă, ci trebuie să ofere o protecţie ridicată şi să ferească copilul de razele puternice ale soarelor care pot fi foarte dăunătoare.

Protecţia UV

Protecţia UV reprezintă cel mai important criteriu de alegere a ochelarilor de soare. La fel cum razele UV pot produce reacţii alergice pe pielea micuţilor, acestea pot dăuna foarte mult şi ochilor,procand: senzaţii de mâncărime, iritare, lăcrimare, inflamare au multe altele, însă chiar şi forme severe care pot duce la complicaţii.

De asemenea, nu doar vara trebuie să îi dai copiltau să poarte ochelari de soare. Aceştia sunt esenţiali şi iarna, atunci când soarele bate se reflectă puternic în zăpadă.

Lentilele

Gradul de protecţie UV nu are legătură cu culoarea lentilelor, ceea ce înseamnă că nişte lentile mai închise nu protejează neapărat mai bine. Asigură-te că ochelarii de soare aleşi blochează 100% razele solare, iar abia după aceea alege culoarea lentilelo, care este, desigur, o alegere personală.

Deşi mulţi ochelari de soare au lentil din sticlă, ţine cont că copii fi neastâmpăraţi şi prin urmare, pot sparge lentilele de sticlă. Este mai sigur să optezi pentru lentile confecţionate din policarbonat.

Forma şi mărimea ochelarilor

Majoritatea părinţilor prefer să aleagă pentru cei mici ochelari sub forme drăguţe de: inimioare, steluţe, sau multe alte asemenea forme. Însă este bine să ştii că formă poate favoriza pătrunderea razelor UV. Spre exemplu, dacă lentilele sunt mai mari, automat razele vor ajunge mai uşor la ochii copilului, motiv pentru care este bine să alegi ochelari de soare care protejează cât mai bine zona ochilor.

Alege ochelari cu rame realizate din materiale uşoare, care să nu l incomodeze pe cel mic şi care să nu se rupă uşor.

În colecţia noastră, vei găsi o mulţime de ochelari de soare pentru copii realizaţi din materiale de calitate şi la preţuri accesibile. Pregăteşte-ţi copilul pentru orice situaţie. Iar dacă urmează să mergeţi la mare, asortează ochelarii la o sapca drăguţă şi un tricou într-o culoare veselă.