Pelerina de ploaie – o piesă esențială în zilele ploioase de toamnă

O pelerina ploaie este foarte utilă mai ales atunci când vremea este mai capricioasă, sau când pleci într-o drumeție la munte. Este un accesoriu esențial în zilele ploioase de primăvară și toamnă. Indiferent că plănuiești să mergi cu treburi prin oraș, că ai treabă prin curte sau plănuiești o drumeție la munte chiar dacă vremea nu este cea mai frumoasă, pelerina îți poate fi de mare ajutor.

Diferențe importante între pelerina de ploaie și geaca de ploaie

O pelerina ploaie este similară unui poncho, având un model fără mâneci, doar cu glugă.

Aceasta te poate acoperi până la genunchi, însă este important să ai grijă cu pelerina dacă bate vântul, deoarece este foarte ușor să te împiedice la mișcare în asemenea condiții.

Anumite modele de pelerine sunt realizate în așa fel încât să acopere și rucsacul.

Geaca de ploaie, pe de altă parte, pentru anumite persoane poate reprezenta o alegere mai practică, deoarece se așează pe lângă corp și în condiții de vânt puternic nu încurcă la mișcare. Există modele mai scurte sau mai lungi în funcție de preferințe și de obicei, gecile de ploaie prezintă mâneci, buzunare și au fermoar sau capse.

În cazul în care știi că vei avea o activitate mai intensă, recomandarea noastră este să optezi pentru o geacă de ploaie peste care să adaugi o pelerina de ploaie. Astfel, vei avea un plus de protecție.

Cum să porți pelerina de ploaie?

Atunci când trebuie să alergi prin oraș pentru a rezolva diverse treburi, dar vremea nu este cea mai prietenoasă, alege să porți pelerina ploaie în combinație cu niște bocanci Dr. Martens sau bocanci de piele, deoarece sunt cei mai potriviți pentru vremea capricioasă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *